Ongeluk en vrachtwagen met pech zorgen voor lange file op N44

© John van der Tol
DEN HAAG - Een vrachtwagen met pech en een ongeluk hebben donderdagochtend voor een lange file gezorgd op de N44 van Den Haag richting Amsterdam. Voor Wassenaar hadden automobilisten een vertraging van ongeveer een uur, aldus de ANWB. Inmiddels is de weg weer vrij en is de file opgelost.
Ook later vandaag wordt veel drukte op de weg verwacht. Dat begint donderdag in de avondspits al, dan is voor veel mensen het paasweekeinde begonnen. Ook op tweede paasdag zullen er veel files zijn door terugkerende toeristen en dagjesmensen, voorspelt de ANWB. De files zullen dan rond het middaguur ontstaan in het midden en zuiden van het land.
Ook bij attractieparken en dierentuinen kunnen files ontstaan, aldus de ANWB. Daarnaast zijn tijdens het paasweekend de Keukenhof in Lisse, het festival Paaspop in Schijndel, de Designer Outlet in Roermond en de paasraces op het circuit in Zandvoort grote publiekstrekkers. In de landen om ons heen zoals Frankrijk, België en Duitsland kan het met Pasen ook druk worden op de weg.