Paleis Noordeinde in de zomer weer open voor publiek

De Grote Balzaal in het paleis
De Grote Balzaal in het paleis © ANP
DEN HAAG - Koning Willem-Alexander hoopt deze zomer de deuren van paleis Noordeinde en de Koninklijke Stallen weer te openen voor publiek. Directeur Claudia Hörster van de Koninklijke Verzamelingen bevestigde donderdag dat het de bedoeling is om de door de coronapandemie onderbroken reeks zomeropenstellingen te hervatten.
De koning besloot in 2016 het publiek een kijkje te gunnen in zijn werkpaleis. Zijn moeder koningin Beatrix hield de deuren altijd hermetisch gesloten, onder meer omdat er in een werkpaleis altijd wordt gewerkt, ook tijdens de zomervakantie. Willem-Alexander vond echter een aantal achtereenvolgende zaterdagen waarop openstelling wel degelijk mogelijk was. De stallen konden nog meer dagen open.
In 2016 maakten we deze reportage over Paleis Noordeinde:
De openstelling was een groot succes, maar de coronapandemie zorgde ervoor dat in 2020 en 2021 de deuren dicht bleven. Dat had ermee te maken dat bezoekers binnen niet de voorgeschreven 1,5 meter afstand konden houden. Nu de coronaregels grotendeels zijn afgeschaft, is opening weer mogelijk. Later wordt bekendgemaakt wanneer de openstelling precies plaatsvindt en wanneer belangstellenden kaarten kunnen reserveren.
Paleis Noordeinde
Paleis Noordeinde © Omroep West