Grote brand verwoest plantenkwekerij in Roelofarendsveen

De brand heeft de loods aan de Geestweg in de as gelegd
De brand heeft de loods aan de Geestweg in de as gelegd © MediaTV
ROELOFARENDSVEEN - Een grote brand heeft in de nacht van zondag op maandag een plantenkwekerij in Roelofarendsveen in de as gelegd. De vlammen sloegen uit het dak van het pand aan de Geestweg. Rond 5.00 uur had de brandweer het vuur onder controle. Er zijn geen gewonden gevallen, laat een brandweerwoordvoerder weten.
De brandweer rukte vlak na middernacht met 'heel veel voertuigen' uit om het vuur onder controle te krijgen, aldus de woordvoerder. Brandweermannen zijn de hele nacht en ochtend bezig geweest met nablussen. Maandagochtend werd daarnaast ook een blusrobot ingezet. 'Dat is omdat de constructie onveilig is. De blusrobot wordt op rupsbanden naar binnen gereden.'
Grote brand verwoest plantenkwekerij in Roelofarendsveen
Waarschijnlijk is de brand in de loods begonnen. 'De precieze oorzaak van de brand is onbekend.' De schade aan het bedrijfspand van Potplantenkwekerij Turk is groot. Wel heeft de brandweer kunnen voorkomen dat het vuur oversloeg naar de vier woonhuizen op het terrein. 'De eigenaren daarvan kunnen voorlopig nog niet terug, omdat er momenteel geen stroom is.'

Rook kan weer oplaaien

Er kwam erg veel rook vrij bij de brand, waarvan de geur in de omgeving goed te ruiken was. De veiligheidsregio Hollands Midden adviseerde mensen in de buurt daarom hun ramen en deuren gesloten te houden.
De rookontwikkeling was aan het begin van ochtend flink afgenomen. In de nabije omgeving van het bedrijf zijn door het vuur brandresten terechtgekomen. Die kunnen volgens de veiligheidsregio met handschoenen veilig worden opgeruimd.
Grote vlammen slaan uit het pand
Grote vlammen slaan uit het pand © MediaTV
Er trekt veel rook over de omgeving
Er trekt veel rook over de omgeving © Regio15
Een dag later is de schade goed zichtbaar
Een dag later is de schade goed zichtbaar © Omroep West