Soldaat van Oranje beleeft 3.000ste verjaardag: 'Zo houden we geschiedenis in leven'

De cast van Soldaat van Oranje
De cast van Soldaat van Oranje © Joris van Bennekom
KATWIJK - De langlopende musical Soldaat van Oranje is toe aan een nieuwe mijlpaal. Op 30 april wordt de 3000ste voorstelling gespeeld, dat hebben de makers maandag aangekondigd.
Naast de jubilerende voorstelling, is het 30 april ook precies 11,5 jaar geleden dat de musical in première ging. Sindsdien hebben ruim 3,2 miljoen bezoekers de voorstelling gezien.
Volgens producent Fred Boot is het 'intens mooi' dat er 'na zo'n bewogen periode' weer een bijzonder moment kan worden beleefd.

Geschiedenis in leven houden

Boot benadrukt daarbij het belang van de musical. 'Die avond van de 30ste april hebben we - sinds de allereerste voorstelling - het verhaal van Erik Hazelhoff Roelfzema en zijn vrienden al 3000 keer kunnen doorvertellen aan onze bezoekers. En zij weer hun eigen, persoonlijke familieverhalen aan familie en vrienden. Zo houden we samen een belangrijk deel van onze geschiedenis in leven', aldus de producent.
Soldaat van Oranje is in ieder geval nog tot en met augustus te zien in de TheaterHangaar op vliegveld Valkenburg in Katwijk.