Lintjesregen 2022: lees hier wie in jouw gemeente een lintje heeft gekregen

Beeld ter illustratie
Beeld ter illustratie © ANP
REGIO - Honderden mensen in de regio zijn dinsdag verrast met een koninklijke onderscheiding. De meeste uitreikingen vonden net als pré-corona op een feestelijke locatie plaats. In gemeente Westland ging burgemeester Bouke Arends persoonlijk bij elke gedecoreerde langs om de versierselen op te spelden tijdens een verrassingsbezoek aan huis. Wie er in jouw regio een lintje kregen, lees je hier!
Vanaf 's ochtends 08.00 uur was de Westlandse burgemeester in touw. In een vrolijk rood volkswagenbusje reed hij door alle kernen in het Westland. Pas rond 18.00 uur werden de laatste lintjes opgespeld.
Lintjesregen in de regio, Westland, Alphen aan den Rijn en Leiden
In totaal hebben 3026 mensen dinsdag een koninklijke onderscheiding gekregen. Dat is meer dan vorig jaar. Toen ontvingen 2828 mensen een lintje. De Lintjesregen is elk jaar op de laatste werkdag voor Koningsdag, de verjaardag van koning Willem-Alexander. De toename van het aantal lintjes komt vooral doordat meer vrijwilligers zijn geërd. Dat aantal steeg van ruim 2700 naar ruim 2900. Het aantal lintjes voor bijzondere verdiensten in het werk daalde iets. Onder de gelauwerden zijn 1093 vrouwen, het hoogste aantal van de afgelopen jaren.
Kijk hieronder wie er in jouw gemeente een lintje krijgt en waarom!