Ruzie in café loopt uit op steekpartij, OM eist vier jaar cel

Vrouwe Justitia
Vrouwe Justitia © ANP
DEN HAAG - Een toen nog 19-jarige Hagenaar kreeg het op 22 oktober vorig jaar aan de stok met een 29-jarige medebezoeker in een Haagse kroeg. Waarover de ruzie ging, is nog steeds niet duidelijk. Wel is volgens het Openbaar Ministerie zeker dat het tweetal naar buiten de Wouwermanstraat opging om hun ruzie verder uit te vechten. De Hagenaar pakte hierbij een mes en stak het slachtoffer drie keer in de borst en het hoofd. Het OM eiste daarom dinsdag een gevangenisstraf van vier jaar tegen de Hagenaar.
De avond liep door de lichte lockdown al op zijn eind. De kroegen moesten eind oktober om middernacht al hun deuren sluiten. Rond 22.30 uur kregen twee gasten ruzie met elkaar. Het tweetal zonderde zich al snel af en de discussie ging buiten verder, waarbij de inmiddels 20-jarige verdachte een mes pakte. Het slachtoffer werd drie keer geraakt.
De aard van de verwondingen was nog niet direct duidelijk, waardoor het slachtoffer pas een uur later in het ziekenhuis aankwam. Hier bleken de verwondingen dusdanig ernstig, dat ze hem nog maar net hebben kunnen redden.

Op internet straf opgezocht

Tijdens de zitting gaf de Hagenaar toe dat er tussen hem en het slachtoffer een vechtpartij was geweest, maar de verdachte ontkende een mes bij zich te hebben gehad. En dus niet gestoken te hebben.
De officier van justitie geloofde dit verhaal niet, omdat het slachtoffer wel degelijk steekwonden had en de verdachte na de ruzie op internet heeft opgezocht wat de straf voor slaan met een mes zou zijn. Voor de officier moest het antwoord hierop zijn: vier jaar gevangenisstraf, waarvan één voorwaardelijk. Ook zou de Hagenaar een contactverbod met het slachtoffer moeten krijgen. De rechter doet op 3 mei uitspraak.