Man onder invloed rijdt twee keer in op politieauto en vlucht

© Politie
RIJSWIJK - Een automobilist is dinsdagavond meerdere keren op een politieauto ingereden nadat hij een stopteken negeerde. De 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd uiteindelijk in Rijswijk aangehouden, na een achtervolging vanuit Den Haag.
Terwijl agenten bezig waren met een buurtonderzoek wilden zij een auto die voorbij reed staande houden. De bestuurder stopte niet, maar gaf gas en reed om de agent heen. De politie besloot achter de auto aan te rijden in een onopvallend politievoertuig over de Minckelersstraat in de richting van de Jan van der Heijdenstraat.
Hier stapte een van de agenten uit de auto om de bestuurder staande te houden. De bestuurder reed tegen de politieauto aan, om vervolgens hard weg te rijden. Bij een verkeerslicht konden de agenten rond 19.30 uur de auto nog klemzetten, maar de bestuurder reed opnieuw hard tegen het politievoertuig aan, waarna hij wederom met hoge snelheid doorreed.

Onder invloed

Hierop vroegen de agenten om assistentie. Na een achtervolging parkeerde de bestuurder in de Fagotstraat in Rijswijk, waar hij werd aangehouden. De bestuurder bleek onder invloed van verdovende middelen.