Amerikaanse talkshow lyrisch over Den Haag na bezoek: 'Ik wist niet eens wat het was'

Jenna Bush Hager en Hoda Kotb
Jenna Bush Hager en Hoda Kotb © ANP
DEN HAAG - Een Amerikaanse talkshowpresentatrice is volledig in de ban van Den Haag na een bezoek aan de Hofstad voor de Invictus Games. Hoda Kotb, bekend van het ochtendprogramma Hoda & Jenna, sprak vol lof over de stad en haar bewoners. Wel moest de presentatrice even toegeven dat ze niet helemaal wist wat 'The Hague' nou precies was.
Kotb was onder meer in Den Haag om de Britse prins Harry, initiatiefnemer achter de Invictus Games, te interviewen. Tijdens haar bezoek kwam de presentatrice voor een flinke cultuurshock te staan. 'Eerlijk gezegd: ik wist niet eens wat het was. Ik dacht dat het alleen een gebouw was waar rechtszaken worden gehouden, maar het is het een prachtig stadje', legde ze aan haar verwarde medepresentatrice uit.
Naast de straatjes, kanalen en woonboten was de presentatrice nog het meest onder de indruk van de Hagenaren zelf, die volgens haar nauwelijks gebruik maken van hun telefoon. 'Ik belde zelfs mijn moeder op om het te vertellen: 'Mensen kiezen er hier voor om niet op hun telefoon te zitten', zei Kotb enthousiast. 'Dus wij doen het verkeerd? Misschien moeten we de show maar naar Den Haag verhuizen', grapte haar medepresentatrice daarop.
Lees alles in ons dossier over de Invictus Games