112-nieuws | Politie krijgt drugs, messen en vishaken van Leidse horecazaak

De auto reed het water in langs de N207
De auto reed het water in langs de N207 © MediaTV
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van maandag 25 april. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Politie krijgt drugs, messen en vishaken van Leidse horecazaak

De politie heeft maandag een aantal bijzondere voorwerpen binnengekregen van een horecazaak in Leiden. De spullen zijn gevonden bij de gasten van de horecagelegenheid tijdens een avondje stappen. Onder andere verschillende soorten softdrugs, messen, aanstekers en zelfs een pizzasnijder werden afgeleverd bij de politie.

Vijf gewonden bij brand, acht woningen ontruimd

Bij een brand in een appartementencomplex in Rijswijk zijn maandag vijf mensen, onder wie twee kinderen, gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht. Ook moest de brandweer één persoon van het balkon redden. Doordat de brand op de bovenste verdieping was, moesten acht woningen ontruimd worden.
De schade aan de woning is groot
De schade aan de woning is groot © Regio15

Vluchtende scooterrijder klemgereden

Een scooterrijder is zaterdagavond klemgereden nadat hij ervandoor ging na een stopteken. Dat meldt de politie Alphen aan den Rijn maandagochtend. Agenten zagen de jongen met hoge snelheid rijden op de Prins Hendrikstraat en wilde een controle uitvoeren.
De bestuurder ging er echter vandoor. Na een korte achtervolging werd de scooterrijder op de Tuinstraat klemgereden en opgepakt. Hij bleek geen rijbewijs te hebben en onder invloed te zijn van drugs. Ook had hij meer dan de toegestane hoeveelheid softdrugs bij zich. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Boze feestvierder bezeert zichzelf en raakt onwel

Zaterdagnacht is een bezoeker van een horecagelegenheid in Alphen aan den Rijn zo boos geworden dat hij in zijn frustratie tegen een voorwerp had geslagen. Dit ging dusdanig mis dat een ambulance werd opgeroepen omdat de man onwel was geworden. Dat meldt de Alphense politie.
'Wij waren in de buurt en troffen deze meneer op straat aan, zijn hand en vingers stonden in een zeer onnatuurlijke stand', schrijft een agent. De man is nagekeken in de ambulance en uiteindelijk zelf naar het ziekenhuis gegaan voor verdere behandeling.

Rode auto rijdt water in langs N207

Langs de N207 bij Leimuiden is maandagochtend een auto het water in gereden. Volgens omstanders kon het slachtoffer er zelf uitkomen en heeft de brandweer de automobilist uit het weiland gehaald. Hoe het ongeluk kon gebeuren, is niet bekend.
Eén rijstrook van de N207 was enige tijd afgesloten door het ongeluk. Dat zorgde voor een flinke file vanuit Alphen aan den Rijn. Uiteindelijk heeft een berger de rode auto uit het water getakeld.

Auto in brand in Gouda

Een auto is in de nacht van zondag op maandag vernield door brand. Dat gebeurde rond 1.00 uur aan de Nijverheidsstraat in Gouda. De politie heeft onderzoek gedaan. Brandstichting wordt niet uitgesloten. Op foto's is te zien dat de brandweer de ruiten van het voertuig kapot heeft geslagen om de brand te kunnen blussen.
112-nieuws | Politie krijgt drugs, messen en vishaken van Leidse horecazaak
112-nieuws | Politie krijgt drugs, messen en vishaken van Leidse horecazaak
Ook in de nacht van vrijdag op zaterdag gingen al twee auto's in vlammen op in Gouda. Dat gebeurde toen aan de Bosweg. Eerder deze maand werd Gouda ook al meerdere keren geteisterd door autobranden. De politie onderzoekt of er een verband is. Burgemeester Pieter Verhoeve laat weten met het OM en de politie in overleg te gaan om te kijken of er extra maatregelen nodig zijn.

Brand in Delftse woning

Op de Piet Heinstraat in Delft heeft in de nacht van zondag op maandag een brand gewoed in de keuken van een woning. Bij de brand kwam veel rook vrij. De brand ontstond rond 5.00 uur. De brandweer kreeg het vuur al snel onder controle. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.
De woning stond al snel vol met rook
De woning stond al snel vol met rook © District8