112-nieuws | Man (30) opgepakt voor serie auto-inbraken - Overvallers slaan toe in Den Haag

Een medewerker van deze winkel werd overvallen
Een medewerker van deze winkel werd overvallen © Regio15
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van dinsdag 26 april. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Man (30) opgepakt voor serie auto-inbraken

Een 30-jarige man uit Delft is aangehouden voor een serie auto-inbraken in zijn woonplaats. Dat meldt de politie. De man werd op heterdaad betrapt. Hij wordt in verband gebracht met achttien diefstallen uit auto's.
In maart van dit jaar kreeg Delft te maken met tientallen meldingen van diefstallen uit auto's. Agenten gingen hierop gericht surveilleren, waardoor er een verdachte op heterdaad kon worden aangehouden. In de woning van de 30-jarige man werden spullen aangetroffen die naar eerdere auto-inbraken te herleiden waren en nadat er onder meer videocamera's werden uitgelezen kon hij in verband worden gebracht met achttien autodiefstallen.
De man zit in voorlopige hechtenis en zijn betrokkenheid bij nog een aantal andere inbraken wordt nog onderzocht.

Burgemeester Lisse sluit woning na drugsvondst

Burgemeester Lies Spruit heeft een woning aan de Ravelstraat in Lisse voor drie maanden gesloten. Dat meldt mediapartner Bollenstreek Omroep. Door de politie werd hier op 25 januari een grote hoeveelheid henneptoppen gevonden, evenals spullen waarmee de hennep kan worden geteeld. De politie gaat ervan uit dat de woning is gebruikt om hennep te telen.

Brand in huis Hillegom

Meerdere huizen zijn dinsdag door de brandweer in Hillegom ontruimd. Dat had te maken met een brand in een huis aan de Vinkenlaan in het dorp. Het vuur is inmiddels geblust. 'De bewoners staan buiten en er wordt nu geventileerd', laat een brandweerwoordvoerder weten. 'Daarna worden de woningen gecontroleerd op koolmonoxide.'
Volgens de woordvoerder lijkt het erop dat de bewoner van het huis waar de brand uitbrak niet thuis was. Er wordt binnen onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand. Het pand heet Casa Nova en is het voormalige medisch centrum in Hillegom.
De brand woedde op de eerste etage
De brand woedde op de eerste etage © Omroep West

Twee overvallen in Den Haag

Het personeel van een winkel op de Regentesselaan in Den Haag is dinsdagochtend overvallen. Volgens de politie gebeurde dat rond 10.30 uur. Agenten hebben niet veel later een verdachte gearresteerd. 'Het onderzoek is in volle gang, daarbij onderzoeken we ook de rol van de aangehouden verdachte.', laat de politie weten.
Zo'n drie kwartier later meldde de politie opnieuw een overval. Deze keer ging het om een juwelier op de Dierenselaan in Den Haag. Volgens de politie is die overval mislukt en bleef het bij een poging. Er is een verdachte aangehouden en meer arrestaties worden niet uitgesloten.
Deze juwelier werd dinsdag ook uitgekozen om te overvallen, maar dat milsukte
Deze juwelier werd dinsdag ook uitgekozen om te overvallen, maar dat milsukte © Regio15

Drie arrestaties na straatroof

Twee mannen en een vrouw zijn maandagavond laat aangehouden, omdat ze iemand zouden hebben beroofd in een portiek in Den Haag. Het slachtoffer was mishandeld en moest allerlei persoonlijke spullen afgeven aan zijn belagers.
Later was er vanuit dezelfde portiek geluidsoverlast, waar politieagenten naartoe werden gestuurd. Het drietal dat herrie maakte, had de spullen van het eerder beroofde slachtoffer bij zich. Ook voldeden de twee mannen en de vrouw aan het signalement van verdachten van de beroving. Daarop werden ze gearresteerd.

Brand in dak van restaurant

In het dak van restaurant 't Oude Raadhuys in Woubrugge is dinsdagochtend brand uitgebroken. De brandweer kon het vuur binnen een half uur al onder controle krijgen. 'De brand is ontstaan door werkzaamheden op het platte dak', zegt een woordvoerder van de brandweer. 'De brand sloeg daarna door onder het schuine dak.'
Om goed te kunnen blussen heeft de brandweer een klein deel van het dak moeten slopen. 'We hebben de brand van buiten en van binnen kunnen blussen.' Niemand raakte gewond bij de brand aan de Raadhuisstraat.
De brandweer had het vuur snel onder controle
De brandweer had het vuur snel onder controle © Regio15

Schip vastgelopen bij Bergambacht

Een groot schip is dinsdagochtend vastgelopen op de oever van de Lek tussen Bergambacht en Lekkerkerk. Meerdere sleepboten hebben het binnenvaartschip rond 13.00 uur losgetrokken. Dat lukte, omdat het hoog water was geworden.
De boot lag vlak naast de Lekdijk-West bij Bergambacht. Volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat is de hele ochtend gewacht met de poging om het schip los te trekken, omdat het water nog niet hoog genoeg stond.
De boot wordt met sleepboten weggehaald bij hoog water
De boot wordt met sleepboten weggehaald bij hoog water © RTV Krimpenerwaard