112-nieuws | Brand in kas mogelijk aangestoken

Een groot deel van de kas stond in brand
Een groot deel van de kas stond in brand © AS Media
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van donderdag 28 april. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Brand in kas Noordwijkerhout mogelijk aangestoken

In een kas aan de Van der Weijdenlaan in Noordwijkerhout is donderdagavond brand uitgebroken. De brandweer schaalde op naar grote brand om voldoende materieel en personeel naar de kas te laten komen. Het vuur is onder controle en de brandweer heeft kunnen voorkomen dat de brand oversloeg naar een naastgelegen woonhuis. Er is niemand gewond geraakt.
De politie meldt dat de brand mogelijk is aangestoken.
De brandweer rukte massaal uit
De brandweer rukte massaal uit © Bollenstreek Omroep
Een politiebusje dat met spoed op weg was naar de brand, is op de 's-Gravendamseweg in Noordwijkerhout tegen een ander busje gebotst.
© Regio15

Aanrijding op A13 bij Delft

Verkeer op de A13 richting Rotterdam moest donderdagavond rekening houden met vertraging. Bij Delft gebeurde een ongeluk, waarna twee rijstroken werden afgesloten. Automobilisten konden via de linker rijstrook langs de aanrijding, of omrijden via de A4.
Er waren twee auto's betrokken bij de botsing. Er is een ambulance gealarmeerd. Hoeveel mensen er gewond zijn geraakt, is onduidelijk.
Verkeer kan via de linker rijstrook langs het ongeluk
Verkeer kan via de linker rijstrook langs het ongeluk © Regio15

Dode gevonden in Alphen aan den Rijn

Langs de Verlengde Aarkade in Alphen aan den Rijn is donderdagmiddag een dode gevonden. Dat bevestigt de politie. Wat er is gebeurd en hoe de persoon is overleden, is nog onduidelijk. 'We doen onderzoek. We weten nog niet of er een strafbaar feit is gepleegd', zegt een woordvoerder. Ze kan nog niet zeggen of het om een man of een vrouw gaat.
Rond 12.45 uur werd een traumahelikopter gealarmeerd.

Rookontwikkeling in machine van Reinier de Graaf Gasthuis

In een laboratorium van het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft is donderdagmiddag rookontwikkeling ontstaan in een machine. Er waren geen vlammen te zien, meldt een woordvoerder van de brandweer.
Omdat er mogelijk sprake was van gevaarlijke stoffen, is het laboratorium uit voorzorg ontruimd. Een adviseur gevaarlijke stoffen van de brandweer is aanwezig. Die heeft geconstateerd dat er niets is vrijgekomen.
De brandweer rukte uit naar het Reinier de Graaf Gasthuis
De brandweer rukte uit naar het Reinier de Graaf Gasthuis © Regio15

PicNic-wagentje op z'n kant na botsing

Een auto van boodschappenbezorger PicNic is donderdagmiddag op z'n kant beland na een aanrijding met een personenauto. Het ongeluk gebeurde op de Veursestraatweg in Leidschendam.
De inzittenden van beide wagens worden zijn door ambulancepersoneel onderzocht. De brandweer zette het wagentje weer op vier wielen met behulp van een kraan. Het is niet duidelijk welke gevolgen de aanrijding heeft voor Leidschendammers die op hun boodschappen zitten te wachten.
© Regio15

Man aangehouden voor handel in drugs

Een 29-jarige Hagenaar is eerder deze week aangehouden voor het bezit en de handel in verdovende middelen en witwassen. Ook een 49-jarige vrouw is gearresteerd, op verdenking van witwassen. De politie kwam de twee op het spoor na een tip via Meld Misdaad Anoniem. In een huis aan de Francois Valentijnstraat in Den Haag is vervolgens drugs gevonden. Ook lag er een flink geldbedrag.
De politie weet nog niet precies wat voor verdovende middelen er zijn gevonden, dat moet onderzoek uitwijzen. De drugs is in beslag genomen en zal later worden vernietigd. De vrouw is verhoord en daarna vrijgelaten, de man wordt donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Achtervolging eindigt in sloot bij Leimuiden

Een gevaarlijke achtervolging is woensdag geëindigd op de A4, ter hoogte van Leimuiden. De politie zegt dat een 19-jarige automobilist aan het einde van de middag in Hoofddorp werd gezien met een lachgasballon in zijn mond.
Agenten probeerden de man uit Zaandam tot stoppen te dwingen, maar hij negeerde het stopteken. Daarna reed hij al slingerend en door meerdere rode verkeerslichten weg. Vanwege het gevaar werd een achtervolging al snel gestaakt.
Op de A4 ontstond even later opnieuw een achtervolging om de automobilist te stoppen. Na een aanrijding met een politiebusje belandde de automobilist in een sloot. De man is daarna naar het ziekenhuis gebracht en aangehouden.

Auto slaat over de kop na aanrijding

Twee auto's zijn donderdagochtend op elkaar gebotst aan de Prins Bernhardlaan in Alphen aan den Rijn. Een van de voertuigen sloeg bij de aanrijding over de kop.
Omstanders die het ongeluk zagen gebeuren, snelden zich naar de auto die op z'n kop ligt. De bestuurders van beide voertuigen konden nagenoeg zelfstandig uit de auto's komen. Volgens mediapartner Studio Alphen raakte er waarschijnlijk niemand gewond.
Na de aanrijding belandde één van de twee auto's op zijn kop op straat
Na de aanrijding belandde één van de twee auto's op zijn kop op straat © MediaTV

Botsing tussen twee busjes

Op de Binckhorstlaan in Den Haag zijn donderdagochtend twee busjes op elkaar gebotst. Beide voertuigen zijn beschadigd, bij een van de twee vierwielers ligt heel de voorbumper in puin.
Dit is de schade aan de busjes op de Binckhorstlaan
Dit is de schade aan de busjes op de Binckhorstlaan © Regio15

Man mishandeld bij woningoverval

Bij de woningoverval op het Wilgehout in Boskoop is de bewoner van het huis woensdagavond mishandeld. Dat heeft de politie donderdag bekendgemaakt. Het gaat om een 53-jarige man. Ook zijn 17-jarige zoon was op het moment van de overval thuis, maar die bleef volgens de politie ongedeerd.
Twee gemaskerde jongens hebben de overval gepleegd. Tot op heden ontbreekt van het tweetal ieder spoor. Een zoektocht woensdagavond en -nacht heeft niet tot arrestaties geleid. Of er iets is buitgemaakt, wordt buiten de publiciteit gehouden.
De recherche doet onderzoek bij de woning in Boskoop
De recherche doet onderzoek bij de woning in Boskoop © MediaTV