112-nieuws | Auto te water in Delft - Man aangehouden voor vangen giftige krabben

De auto belandde in de sloot nadat de bestuurder vermoedelijk de handrem was vergeten
De auto belandde in de sloot nadat de bestuurder vermoedelijk de handrem was vergeten © District8
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van zondag 1 mei. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Auto te water in Delft

Een auto is in de sloot gekomen bij de sportverenigingen op de Brasserskade in Delft. Vermoedelijk was de bestuurder vergeten de handrem erop te zetten en is de auto het water ingerold.
De bestuurder van de auto was al uit het voertuig en dus is er niemand gewond geraakt. Een berger zal de auto weer op het droge hijsen.

Hagenaar gepakt met wolhandkrabben

Een 37-jarige Hagenaar is dit weekend opgepakt vanwege het vangen van dertig giftige wolhandkrabben bij de Nieuwe Waterweg in Maassluis. Dat meldt de politie op Instagram. Hij viel op doordat surveillanten hem met een emmer voorbij zagen lopen. De man heeft een proces-verbaal gekregen.
Wolhandkrabben komen oorspronkelijk uit Azië. Het vangen van de 'ongewenste exoten' is verboden in het gebied rondom de Nieuwe Waterweg, omdat het gehalte dioxine in de dieren te hoog is voor consumptie. Het kan schadelijk zijn voor de gezondheid. De krabben zijn weer uitgezet.