Regenboogvlag voor zesde keer vernield: mast wordt vastgezet in beton

DEN HAAG - Voor de zesde keer is de regenboogvlag in het Huijgenspark in Den Haag vernield. 'Ik word er moedeloos van', zegt COC-voorzitter Marion Tahapary. De vlaggenmast wordt binnenkort in beton gegoten om te voorkomen dat die nog een keer wordt neergehaald.
De regenboogvlag is de afgelopen tijd vaker het doelwit geworden van vernielingen. Zo werd de vlag meerdere keren weggehaald en begin april werd de hele mast eruit gehaald.
Volgens Tahapary heeft de politie camerabeelden van de zoveelste vernieling afgelopen weekend. Ook is de politie volgens de COC-voorzitter nog druk bezig met onderzoek, vertelt ze tegen mediapartner Den Haag FM.

Meer regenboogsymbolen

Samen met de buurt wordt gekeken of er ook andere regenboogsymbolen in de wijk kunnen komen. 'Een regenboogbankje of een zebrapad. Zodat die continu zichtbaar is. Het symbool zal in de Stationsbuurt blijven', zegt ze.
Tahapary geeft de moed nog niet op. 'Ik heb goede hoop dat we toch een stapje verder gaan komen. Zodat we de beweegredenen van de daders kunnen begrijpen en in gesprek kunnen gaan.'