Kinderen vermaken zich in trampolinepark: 'Laat de regen maar blijven'

Lege kinderboerderij op een regenachtige vakantiedag
Lege kinderboerderij op een regenachtige vakantiedag
LEIDERDORP - De geiten van kinderboerderij De Houtkamp in Leiderdorp schuilen onder het afdak en mekkeren in het luchtledige. Door het druilerige weer zijn er geen bezoekers om ze te aaien. Ondanks dat het meivakantie is. En ze waren net zo verwend door de afgelopen dagen mooi weer met veel mensen. Hoe anders is dat een kilometer verder op in het trampolinepark.
Kleine en grote kinderen springen alsof hun leven ervan afhangt. Davey Goossens is bedrijfsleider van het Leidse Trixs trampolinepark en van hem mag het de hele meivakantie wel zo blijven. 'Dit is fantastisch voor ons. Zo krijgen we veel mensen binnen'.
De broers Damian en Dylan amuseren zich prima in de trampolinehal
De broers Damian en Dylan amuseren zich prima in de trampolinehal © Omroep West
De broers Damian en Dylan maken de ene salto na de ander. Dylan: 'Ik verveel me wel in vakanties en dan ga ik me irriteren aan van alles. Dan vraag ik mijn moeder of ik hierheen mag en soms zegt ze ja en soms zegt ze nee'. Broer Damian vindt het heerlijk om zijn energie kwijt te kunnen. 'Het is natuurlijk leuk om te laten zien wat je kan.'
Wat doe je op een druilerige vakantiedag

Geiten aaien

Wat hen betreft mag het dus ook wel blijven regenen. Ook Bart de Koning van de kinderboerderij vindt de regen niet erg: 'Het is wel even goed voor de natuur.' Gelukkig voor de geiten verschijnen uiteindelijk toch twee meiden. Merijne en Elide zijn namelijk dol op dieren aaien en zo krijgen de geitjes van de Houtkamp toch nog even wat aandacht.
De geitjes van kinderboerderij de Houtkamp wachten op bezoek
De geitjes van kinderboerderij de Houtkamp wachten op bezoek