Rijswijker William doet mee aan America's Got Talent: 'Ik zit erin!'

William Janz
William Janz © William Janz
RIJSWIJK - William Jansen. Artiestennaam: William Janz, ook wel bekend als de Nederlandse Julio Iglesias. Binnenkort is hij te zien in America's Got Talent. Via de populaire talentenjacht op de televisie in de Verenigde Staten hoopt de inwoner van Rijswijk door te breken in Noord-Amerika. 'Ik zit erin!', glundert de leraar van mboRijnland.
Nadat Janssen al de halve finales haalde van Spain's Got Talent, kreeg hij in 2020 de uitnodiging om in Los Angeles mee te doen aan de Amerikaanse variant. 'Maar vanwege corona is alles gestopt', zegt William Jansen in het radioprogramma Menno in de Middag van Omroep West. Nu mag hij alsnog in de volgende serie van het televisieprogramma zijn zangkwaliteiten aan een miljoenenpubliek vertonen.
In 2018 stal Glennis Grace de showt tijdens America's Got Talent. Als eerste Nederlandse bereikte ze de finale. Uiteindelijk eindigde de Amsterdamse net buiten de top-10.
En dat alles na zijn succesvolle deelname in Spanje. 'Dat was in de hol van leeuw. Het kon óf helemaal mislukken, óf het werd helemaal te gek. En dat werd het laatste', blikt hij terug. Daarna kreeg Janz naar eigen zeggen aanbiedingen tot in Zuid-Amerika aan toe.
Zo zag de auditie van William Janz tijdens Spain's Got Talent (Got Talent España) in 2019 eruit:
In het dagelijks leven geeft William Jansen les op een mbo-school in Leiden. 'Zij volgen het ook. Elke les worden wel vragen gesteld.' Nu het meivakantie is, staat 'Julio' een ander groot project te wachten. 'Ik geef deze maandagavond een groot concert met een live orkest in een uitverkocht Circustheater op Scheveningen', vertelt hij. 'Het is een droom die werkelijkheid wordt.'