112-nieuws | Vrachtwagen met graafmachine vast onder viaduct - Vrachtwagens botsen op N211

De vrachtwagen zat vast onder het viaduct van de A44
De vrachtwagen zat vast onder het viaduct van de A44 © Regio15
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van woensdag 4 mei. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Vrachtwagen met graafmachine vast onder viaduct

Een vrachtwagen met een graafmachine op een dieplader is woensdagmiddag vast komen te zitten onder het viaduct van de A44 op de Rijnzichtweg in Oegstgeest. De arm van de graafmachine is enkele meters vast komen komen te zitten onder het viaduct, meldt mediapartner Sleutelstad. Met een geschatte waarde van 300.000 euro zou de graafmachine total-loss zijn.
De politie, Rijkswaterstaat en een bergingsbedrijf hebben een afzetting gemaakt. Het bergingsbedrijf kon hierdoor ongestoort de vastzittende combinatie loskrijgen. Hiervoor hebben ze onder andere de banden van de dieplader achter de vrachtwagen leeg laten lopen. Het overige verkeer ondervond veel hinder.

File op N211 door botsing tussen vrachtwagens

Op de Wippolderlaan (N211) bij Den Haag zijn twee vrachtwagens op elkaar gebotst. Eén rijstrook van de weg was daarom afgesloten. Er ontstond een file van vier kilometer. Automobilisten moesten tussen de afslag naar Wateringen en Den Haag Wateringse Veld rekening houden met een vertraging van ruim een half uur.
Eén van de betrokken vrachtwagens
Eén van de betrokken vrachtwagens © District8

Bergingswagen moet zelf worden geborgen

Een wagen van een bergingsbedrijf moest woensdagmiddag zelf worden geborgen, toen die betrokken raakte bij een aanrijding met een personenauto. Dat gebeurde rond 12.45 uur op de kruising van de Europaweg en de Beneluxweg in Bodegraven.
Beide voertuigen raakten flink beschadigd door de aanrijding en zijn daarna naar het terrein van het bergingsbedrijf gebracht.
De bergingswagen raakte flink beschadigd
De bergingswagen raakte flink beschadigd © AS Media

Automobiliste schept brommer en rijdt de sloot in

De auto die dinsdagavond langs de Bloemendaalseweg in Waddinxveen in de sloot belandde, werd bestuurd door een 19-jarige vrouw. Zij had kort daarvoor een stopteken van de politie gekregen, omdat ze in het donker zonder licht reed. Ze negeerde dat en reed door. Tijdens de achtervolging door de politie reed ze een bromfietser omver.
Even verderop raakte ze een geparkeerde auto en belandde zelf in de sloot met haar wagen. Een agent heeft de vrouw op het droge geholpen. Ze is aangehouden voor gevaarlijk rijgedrag. In de auto vond de politie lachgas, maar of dat iets met het ongeluk te maken heeft is onduidelijk. De bromfietser en de vrouw zijn nagekeken door ambulancepersoneel, maar er hoefde niemand naar het ziekenhuis.
Auto te water op de Bloemendaalseweg in Waddinxveen
Auto te water op de Bloemendaalseweg in Waddinxveen © MediaTV

Man met vals rijbewijs en onder invloed van drugs aangehouden

Een 46-jarige man is dinsdagavond in Den Haag aangehouden met een vals rijbewijs en drugs op zak. Agenten zagen de man met een auto op de Hobbemastraat vanaf de verkeerdere kant een eenrichtingsweg in rijden en gaven hem daarom een stopteken. In plaats van te stoppen reed de man door.
Op de Hooftskade reed hij tegen een hek en vluchtte lopend verder. De politie kon hem na een korte achtervolging aanhouden. Omdat zijn rijbewijs vals bleek en hij onder invloed van drugs was, moest hij mee naar het bureau.
De achtervolging eindigde tegen een hek
De achtervolging eindigde tegen een hek © Regio15