Twee aanhoudingen voor parfumdiefstallen, maar nog vijf anderen gezocht

ZOETERMEER - Nadat Team West in februari beelden van zeven verdachten van parfumdiefstallen toonde, heeft de politie twee van hen aangehouden. De andere vijf mannen worden nog gezocht. Ze hebben toegeslagen bij filialen van ICI Paris XL in Den Haag en Zoetermeer. De verdachten en hun werkwijzen zijn duidelijk gefilmd.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 26 april. Meer zaken zijn hier te vinden.
Op beelden uit de parfumerie aan de Fahrenheitstraat in Den Haag is te zien hoe op 19 oktober vorig jaar twee mannen binnenkomen. Eén van hen is al aangehouden, net als de vrouw die vlak erna de winkel in komt. De mannen gaan in gesprek met één van de verkoopsters, zodat die is afgeleid.
Ze ziet dus niet dat de vrouw op dat moment aan de andere kant van de winkel haar geprepareerde tas vol stopt met parfums. Vervolgens verlaat ze de winkel, zonder dat er een alarm afgaat. Vlak daarna vertrekken ook de mannen, zonder iets te kopen.
Deze man wordt nog gezocht, de anderen zijn aangehouden
Deze man wordt nog gezocht, de anderen zijn aangehouden © Politie

Met een andere handlanger

Op donderdag 16 september is de nog gezochte man ook in de ICI Paris XL in het Stadshart van Zoetermeer. Een andere man komt los van hem binnen, waardoor het lijkt dat ze niet bij elkaar horen. Maar dat is wel het geval: ze kijken eerst even rond en dan leidt één van hen een verkoopster af met een vraag. De andere man krijgt zo de kans om meerdere doosjes parfum in zijn tas te doen.
Een andere verkoopster ziet wat er gebeurt en rent op de stelende man af. Die rent naar buiten, maar botst bij de uitgang op een vrouw die nietsvermoedend naar buiten loopt. Daardoor laat hij de tas met de buit vallen. Omdat op dat moment niet duidelijk is dat de tweede man bij hem hoort, krijgt die de kans om omgezien de winkel te verlaten.
De man links is ook in Den Haag te zien
De man links is ook in Den Haag te zien © Politie

Nog drie andere verdachten

Op zondag 15 augustus is er ook gesloten bij de winkel in Zoetermeer. Drie mannen lopen richting een wand met parfums en bekijken er een aantal. Ook gebruiken ze geurkaartjes en testers, en doen zo net of ze gewone klanten zijn. Intussen verdwijnen er meerdere doosjes parfum in hun tassen.
Eén van de verkoopsters krijgt door dat er wordt gestolen en ze gaat naar de mannen toe. Als die in de gaten krijgen dat ze zijn betrapt, rennen ze snel de winkel uit met hun buit.
De verdachten op 15 augustus
De verdachten op 15 augustus © Politie
De verdachten op 15 augustus
De verdachten op 15 augustus © Politie

Herkent u iemand?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul een digitaal tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem