Liveblog

KIJK TERUG | Na twee jaar corona eindelijk weer Koningsnacht: 'We mogen weer!'

Drukte tijdens The Life I Live in Den Haag
Drukte tijdens The Life I Live in Den Haag © Regio15
REGIO - Oranje outfit aan, biertje in de hand en gaan. Na twee jaar kon er eindelijk weer Koningsnacht worden gevierd. In Den Haag gebeurde dat onder andere op het gratis festival The Life I Live en op de Markt in Gouda traden verschillende bandjes op tijdens het gratis festival Koningsnacht Gouda. Lees hier terug hoe de feestelijkheden verliepen.

Felicitaties voor de koning

Bij Koningsnacht en -dag horen natuurlijk felicitaties voor koning Willem-Alexander en sommige mensen zijn niet te beroerd om een liedje voor hem te zingen. De sfeer zit er bij het festival The Life I Live nog steeds goed in. 'Gewoon lekker feesten. Lekker de hele nacht doorgaan!'
Felicitaties voor koning Willem-Alexander tijdens een gezellig The Life I Live-festival

Ook in Alphen drukte

De Koningsdagactiviteiten zijn dinsdagavond in Alphen aan den Rijn afgetrapt met een straatfeest in de Julianastraat, meldt mediapartner Studio Alphen. Verschillende artiesten traden daar tot middernacht op. De feestgangers die er dan nog geen genoeg van hebben, kunnen daarna nog de kroeg in.
De Julianastraat in Alphen aan den Rijn tijdens Koningsnacht
De Julianastraat in Alphen aan den Rijn tijdens Koningsnacht © Studio Alphen

'Ontroerend'

De Haagse binnenstad is dinsdagavond volgestroomd met bezoekers van het festival The Life I Live dat voor de tiende keer wordt gehouden. 'Het is ontroerend dat we na twee jaar corona nu weer met zoveel mensen in de stad zijn in een gemoedelijke sfeer', zegt woordvoerder Mark Boulas van de organisatie.
Na twee jaar Koningsnacht in Den Haag
Na twee jaar Koningsnacht in Den Haag © Omroep West

De Grote Markt in Den Haag

Drukte in Gouda

Ook in Gouda is het druk. Duizenden mensen zijn in de stad. Een van de mensen is burgemeester Pieter Verhoeve.

'Eindelijk, we mogen weer!'

'Kijk dan hoe gezellig, iedereen staat weer lekker bij elkaar, dat is wel een tijdje anders geweest.' De sfeer zit er goed in op het festival The Life I Live in Den Haag. Jong en oud geniet van de muziek en de gezelligheid en maken een dansje met elkaar. 'Eindelijk, we mogen weer!'
Den Haag viert Koningsnacht met The Life I Live: 'Eindelijk, we mogen weer!'

Drukte in de Haagse binnenstad

Het is druk in de Haagse Binnenstad voor The Life I Live, zegt organisator Arthur Pronk. 'Het komt allemaal eerder op gang. Normaal is dat pas als het gaat schemeren, maar nu gaan mensen al veel eerder los.'
© Omroep West
© Omroep West
© Omroep West

Henny Vrienten

Maandag werd bekend dat de zanger en componist op 73-jarige leeftijd overleed. Dinsdag werd zijn muziek gespeeld op The Life I Live.

The Life I Live

In de binnenstad van Den Haag is het gratis festival The Life I Live. Op zes verschillende podia kun je kijken naar optredens van onder anderen Paul Sinha en Prins S. en de Geit. Het volledige programma vind je hier.
Om 19.00 uur opende de Oekraïense band Go-A, bekend van het Songfestival, de avond.

Songfestivalband op Haagse Koningsnacht

The Life I Live wordt dinsdagavond geopend door de Oekraïense band Go_A. De band was afgelopen jaar met het nummer 'Shum' één van de grote verrassingen op het Eurovisie Songfestival in Rotterdam. Speciaal voor dit optreden tijdens de Haagse Koningsnacht kregen de bandleden toestemming om af te reizen naar de stad van Vrede en Recht.
Go_A zingt voor jarige koning Willem-Alexander

Oranjekoorts Koningsnacht Festival

In Delft is de zesde editie van het Oranjekoorts Koningsnacht Festival. Op de Markt treden onder anderen rapper Yes-R en dj Sven Fields. Het festival begint om 19.00 uur en is helemaal uitverkocht.

Koningsnacht Gouda

Merol, Mooi Wark en Freddy Moreira staan dinsdagavond, met nog een aantal artiesten, op de Markt in Gouda. Daar begint om 18.30 uur Koningsnacht Gouda. Het volledige programma vind je hier.

Maxima(al) schuren in Leiden

In Leiden kun je dansen op de Lammermarkt bij Maxima(al) schuren. Onder anderen Sleazy Stereo, Max Wallin en Bokoesam staan op het podium. Informatie over tickets en het volledige programma vind je hier.

Tompouce zonder knoeien

Sta jij woensdagochtend ook in de rij voor een oranje tompouce? Eet goed voorbereid een tompouce zonder knoeien en kijk alvast dit filmpje: