112-nieuws | Politie zoekt potloodventer die in park vlakbij basisscholen toeslaat

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Politie
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van vrijdag 13 mei. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Politie zoekt potloodventer die vlakbij basisschool toeslaat

De politie in Nieuwerkerk aan den IJssel is op zoek naar een man die in het Groene Hart Park zijn geslachtsdeel heeft getoond en zichzelf bevredigde. Bij het park zijn onder andere twee basisscholen gevestigd. Op social media werd voor de man gewaarschuwd. 'Mijn vriendin zat in het park en zag daar een man staan naast de bosjes op het pad die zichzelf aan het plezieren was terwijl hij naar haar keek', schrijft iemand. De politie bevestigt het verhaal en is op zoek naar de potloodventer.
'Dit gebeurde vlakbij de Gideonschool en de PWA-school en de speeltuin die daar één minuut vandaan is', zegt de vrouw bezorgd. Het gaat om een man met donkerblauwe spijkerbroek, een zwart T-shirt en blond haar. 'Mocht het u overkomen, bel dan direct 112', zegt de wijkagent.

Jongen (15) opgepakt met 115 kilo illegaal vuurwerk op slaapkamer

De politie heeft een 15-jarige jongen uit Voorburg aangehouden die ervan wordt verdacht professioneel vuurwerk in zijn bezit te hebben en daarin illegaal te handelen. Agenten vonden tijdens zijn aanhouding 115 kilo vuurwerk op zijn slaapkamer. Ook werd er een 27-jarige man uit Tilburg gearresteerd die het vuurwerk aan de 15-jarige verdachte zou hebben geleverd. In zijn bestelbus werd nog eens 200 kilo vuurwerk gevonden.