Samantha Steenwijk krijgt gelijk van rechter, juicekanaal moet rectificeren

Samantha Steenwijk
Samantha Steenwijk © ANP
DEN HAAG - Yvonne Coldeweijer moet de beweringen die zij verspreidde op haar juicekanaal over Samantha Steenwijk rectificeren. Dat bepaalde de rechtbank in Amsterdam vrijdag. Ook eiste de Haagse zangeres een schadevergoeding, maar daar ging de rechtbank niet in mee.
Het kort geding werd aangespannen door Steenwijk vanwege een roddel die Coldeweijer verspreidde in een video op haar YouTubekanaal, ook wel juicekanaal genoemd. Daarin beweerde de YouTuber dat Steenwijk illegale afslankpillen gebruikte. In een eerdere zitting op 15 april ontkende Steenwijk het gebruik van de pillen en eiste zij een rectificatie en een schadevergoeding. 'Ik heb al twintig jaar een zwaarbevochten carrière in de muziek en ik accepteer niet dat mevrouw Coldeweijer op welke manier dan ook met haar leugens een deuk in mijn carrière slaat', zei de Haagse zangeres tijdens die zitting.
De rechter bepaalde vrijdag dat Coldeweijer een rectificatie over deze video moet plaatsen op haar YouTubekanaal. Daarnaast hoeft de YouTuber geen schadevergoeding van 5000 euro te betalen aan Steenwijk, omdat de eer en goede naam van de Haagse zangeres voldoende worden hersteld met de rectificatie. Daarnaast had Coldeweijer de video over Steenwijk al offline gehaald.