Staatsloterij zoekt winnaar van 12,8 miljoen euro

Het hoofdkantoor van de Staatsloterij in Rijswijk
Het hoofdkantoor van de Staatsloterij in Rijswijk © ANP
RIJSWIJK - De Staatsloterij is op zoek naar degene die ruim anderhalve maand geleden 12,8 miljoen euro heeft gewonnen. De winnaar heeft zich nog niet gemeld om de prijs te innen.
Het winnende staatslot met lotnummer FV 74622 werd verkocht in Primera Sandra in Bleiswijk. De prijs viel op 10 maart. 'Meestal worden fysieke loten gekocht door mensen die in de buurt van het verkooppunt wonen. Daarom willen we aan iedereen in Bleiswijk en omgeving vragen om nog één keer thuis op zoek te gaan naar dat winnende lot met nummer FV 74622', aldus een woordvoerder van de Nederlandse Loterij, de organisatie achter onder meer de Staatsloterij.
Bij Primera Sandra is de spoorloze miljonair het gesprek van de dag. In de winkel hangen posters dat het winnende lot daar is gevallen. 'We hoorden het vorige week', vertelt Sylvia van de vestiging. 'We gaan er eigenlijk vanuit dat de winnaar iemand is die hier vaker komt, maar tot op heden heeft niemand zich nog gemeld.'

'Ergens in een laatje'

'Het is natuurlijk heel uniek dat de winnaar zich nog niet heeft gemeld. Misschien ligt het lot wel ergens in een laatje bij iemand die ze voor een bepaalde periode opspaart, dat kan zomaar. Als het maar niet bij het oud papier terecht is gekomen, dat zou heel zonde zijn. Want je gunt het iemand zo. Dit is natuurlijk wel een bedrag waarvan je achterover slaat.'
Volgens de in Rijswijk gevestigde Nederlandse Loterij komt het jaarlijks voor dat mensen hun winnende staatslot niet verzilveren. Daarbij gaat het altijd om loten die in de winkel zijn gekocht. Winnaars van de Staatsloterij blijven anoniem. 'Dat maakt het ook een lastige zoektocht. Wij weten alleen dat het winnende lot bij Primera Sandra in Bleiswijk gekocht is, maar niet door wie', aldus de Nederlandse Loterij. Om de prijs te verzilveren, moet de winnaar zich met het staatslot melden in het hoofdkantoor van de Nederlandse Loterij.