Jongens (13 en 20) aangehouden met tas vol gestolen mobiele telefoons

De in Den Haag gevonden telefoons
De in Den Haag gevonden telefoons © Politie
DEN HAAG - Een 13-jarige Hagenaar is door de politie aangehouden omdat hij een tas met 21 gestolen mobiele telefoons bij zich had. De mobieltjes zouden zijn gestolen tijdens Koningsdag in Amsterdam. Door de zoekfunctie Find My iPhone konden de jongen en een 20-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden worden.
De twee slachtoffers van diefstal waren tijdens het Kingsland Festival in de hoofdstad afzonderlijk van elkaar bestolen van hun mobiele telefoon. Via de app ontdekten ze dat hun mobieltjes mogelijk ergens in de Paets van Troostwijkstraat in de Haagse wijk Laak terecht waren gekomen.
Gewaarschuwde agenten troffen daar de telefoons niet aan, maar zagen wel dat in de straat nog meer mensen op zoek waren naar gestolen mobieltjes. Even later zagen de agenten in de Allard Piersonlaan twee mensen die zich verdacht gedroegen. Toen ze een tas op straat achterlieten zijn ze aangehouden. Het gaat om een 20-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een jongen van 13 uit Den Haag. In de tas zaten 21 mobiele telefoons.

Wie is bestolen kan bellen

Alle telefoons werden gestolen tijdens het Kingsland Festival in Amsterdam, zegt de politie. Mensen die daar zijn bestolen kunnen bellen met 0900-8844. De eerste toestellen zijn inmiddels weer terug bij hun eigenaren.