Rotterdam The Hague Airport neemt vluchten van Schiphol over

Passagiers op Rotterdam The Hague Airport
Passagiers op Rotterdam The Hague Airport © ANP
DEN HAAG - Rotterdam The Hague Airport neemt komend weekend twee vluchten van Schiphol over. Daarnaast beoordeelt de luchthaven nog verschillende verzoeken van onder andere luchtvaartmaatschappij KLM. Volgens een woordvoerder gaat het om minder dan tien aanvragen. Schiphol heeft luchtvaartmaatschappijen opgeroepen dit weekend vluchten te annuleren vanwege de drukte die daar wordt verwacht.
De verzoeken van KLM worden nu beoordeeld, daarna volgen die van overige maatschappijen. Het verzoek van Corendon voor een vlucht op zaterdag en een vlucht op zondag is al goedgekeurd.
Volgens een woordvoerder van Rotterdam The Hague Airport is er 'enige ruimte' om vluchten over te nemen. Dan wordt bijvoorbeeld ook gekeken naar hoeveel personeel beschikbaar is om de bagage af te handelen. 'Ook bij ons is het al drukker vanwege de meivakantie. Maar we beoordelen iedere aanvraag.'

'De mogelijkheden zijn beperkt'

Reisorganisatie TUI laat weten 'alle mogelijkheden' te onderzoeken om te helpen Schiphol dit weekend te ontlasten. Ook het verplaatsen van vluchten naar andere luchthavens is een optie, zegt een woordvoerster. 'Maar dan moet dat wel kunnen. De mogelijkheden zijn helaas beperkt zo heel kort voor vertrek.' Namens TUI vertrekken dit weekend 45 volle vakantievluchten naar Europese bestemmingen, maar ook naar bijvoorbeeld Curaçao.
Schiphol heeft luchtvaartmaatschappijen gevraagd dit weekend boekingen te annuleren vanwege de drukte. Onder meer Corendon en TUI zeggen dat niet te willen doen en kijken naar andere oplossingen.