Graven vernield op kerkhof Voorburg: 'Brokstukken lagen overal'

De begraafplaats bij de Sint-Martinuskerk in Voorburg
De begraafplaats bij de Sint-Martinuskerk in Voorburg © Omroep West
VOORBURG - Op de begraafplaats bij de Sint-Martinuskerk in Voorburg is afgelopen weken meerdere keren grafschennis gepleegd. Tussen 11 en 25 april werden meerdere grafstenen en een standbeeld vernield. Onder andere drie grafstenen en een beeldhouwwerk van 120 jaar oud zijn kapot geslagen.
Meerdere graven op de begraafplaats aan het Oosteinde zijn in de afgelopen weken flink beschadigd. Volgens een opzichter van de begraafplaats zijn er stenen omvergetrokken en drie grafstenen gebroken. 'Ook is er een kruis uit een kindergraf getrokken waarmee vervolgens op het graf is geslagen.'
Daarnaast is er een beeldhouwwerk van 120 jaar oud beschadigd geraakt. 'Dat is een Piëta, een beeld van Maria met Jezus in haar armen. De armen van Jezus zijn afgebroken en de brokstukken zijn over de begraafplaats verspreid', vertelt de opzichter. 'Dat is een beeld dat de Eerste en Tweede Wereldoorlog heeft overleeft en nu door een paar vandalen kapot is gemaakt', verzucht hij.

Onderzoek door politie

De politie onderzoekt de vernielingen op de begraafplaats aan het Oosteinde. Ook roept de politie mensen die iets gezien hebben op zich te melden.