Kettingbotsing en modder op de weg zorgden voor lange files in avondspits

Vier auto's klapten op elkaar op de A20
Vier auto's klapten op elkaar op de A20 © MediaTV
DEN HAAG - De vrijdagavondspits in de regio is druk verlopen. Op de A4 van Den Haag naar Rotterdam stond een lange file. Automobilisten moesten op het hoogtepunt rekening houden met een vertraging van bijna anderhalf uur. Ook op de A20 waren er problemen: de weg was bij Nieuwerkerk aan den IJssel dicht na een ongeluk met vier auto's.
De file op de A4 werd veroorzaakt door een incident op de aansluitende A15. Daar was de Botlektunnel dicht omdat er modder op de weg lag. Het schoonmaken daarvan nam de nodige tijd in beslag. Rond 17.45 uur meldde Rijkswaterstaat dat alle rijstroken weer open zijn.
Verkeer op de snelweg stond over 12 kilometer vast, vanaf de afslag Rijswijk tot aan de Beneluxtunnel. Pas tegen 20.00 uur was de file helemaal opgelost. Ook op de A13 was het druk met omrijders. Tussen het Prins Clausplein en het Kleinpolderplein hadden automobilisten bijna twintig minuten vertraging.

A20 dicht

Op de A20 botsten vier auto's op elkaar. Daardoor was de weg dicht tussen knooppunt Gouwe en Nieuwerkerk aan den IJssel, aldus de ANWB. Het verkeer werd over de vluchtstrook geleid. Toen de weg eenmaal weer vrij was, loste de file op.
Lees de meest actuele verkeersinformatie hier.