Graven vernield in Nieuwkoop: 'Kijk wat er met je moeders graf is gebeurd!'

Het graf van de moeder van Angela werd vernield
Het graf van de moeder van Angela werd vernield © Peter van der Kant
NIEUWKOOP - Op de begraafplaats van de Onze Lieve Vrouwe Hemelvaartskerk in Nieuwkoop zijn zaterdagmiddag meerdere graven vernield. Eén van de graven is van de moeder van Angela Buskermolen. 'Ik kwam die middag nog langs met mijn zussen om alvast een bloemetje bij het graf van mijn moeder te leggen voor Moederdag', zegt ze.
De vernielingen moeten zaterdag in de namiddag of avond hebben plaatsgevonden. 'Die avond kreeg ik een appje van een kennis: "Moet je kijken wat er met het graf van je moeder is gebeurd!"'
Hoe groot de totale schade is en wie die heeft aangericht is nog niet bekend. Naast het graf van Angela's moeder is ook het graf van haar oom Wim vernield. Bij een andere familie zou een grafperk zijn gesloopt. 'Jaren geleden werden hier kleine dingetjes van graven gestolen. Toen is er een camera opgehangen, maar of die nog werkt weet ik niet', zegt Buskermolen.
Het graf van de moeder van Angela werd vernield
Het graf van de moeder van Angela werd vernield © Peter van der Kant

Aangifte

De vader en zus van Angela zijn op de begraafplaats geweest om de schade op te meten en gaan maandag aangifte doen. 'Het is een klein dorp, ons kent ons. Ik hoop dat degene die dit heeft gedaan ervoor opdraait, ook al is het een kwajongensstreek', zegt ze. De Onze Lieve Vrouw Hemelvaart was zondagmiddag niet bereikbaar voor commentaar. In april zijn er ook in Voorburg al meerdere graven vernield.