Picknicken in Leiden langs de singel

Picknickkleed
Picknickkleed
REGIO - Er staat ons een mooie zomer met eten, drinken en foodtrucks te wachten. Waar kun je naar toe in onze regio? Hier vind je een overzicht van foodfestivals. De evenementen zijn per weekend ingedeeld en je kan tot half september je agenda trekken. Veel plezier!
Mis je een foodfestival? Mail naar: cultuur@omroepwest.nl
Kijk altijd op de website van het evenement naar de toegangsvoorwaarden. Dit artikel wordt regelmatig aangevuld!

25-26 jun 2022 - Singelpark Diner Leiden (voorheen Leiden Culinair)

Een 6,5 kilometer lang en feestelijk lint van picknick tafels langs de Singelparkroute in Leiden. Bezoekers kunnen een passe-partout kopen van zeven gerechten die ze bij de restaurants langs de route ophalen of ze kiezen voor een picknickmand gevuld met lekkernijen. Er is langsvarend entertainment op de singels en verrassingen op het vaste land. De opbrengst van dit weekend is voor het Leidse Hospice Issoria.
Singelpark Diner Leiden: meer informatie
Festival Bodega Norton Culinair Zoetermeer
Festival Bodega Norton Culinair Zoetermeer © Alina Krasieva

1-3 jul 2022 - Bodega Norton Culinair - Zoetermeer

Op het Dobbeplein in Zoetermeer is drie dagen een foodfestijn, heerlijke happen, lekkere wijntjes en toffe muziek! Bezoekers kunnen proeven en een kijkje nemen in de keukens van de deelnemende restaurants en cateraars. Ook kinderen zijn van harte welkom tijdens Kids Culinair op het Dobbeplein! En de organisatie belooft ook fantastische muziekoptredens.
Bodega Norton Culinair: meer informatie
© Erik van 't Hoff

1 - 17 juli - De Parade - Den Haag

Op 1 juli strijkt De Parade weer neer in hetHaagse Westbroekpark. Na een alternatieve opzet in 2021 is de 31ste editie van het rondreizende evenement weer als vanouds: Foodtrucks, de zweefmolen en verschillende artiesten die voor je optreden. Deze zomer staan onder andere Lucky Fonz III, Elfie Tromp, Ellen ten Damme, Släpstick, Paul de Munnik & Steven Engel, Dilan Yurdakul, De Dansers, Voetvolk en Kiki Schippers op het programma. Binnenkort is meer informatie te vinden over de voorstellingen en welke voorstelling waar en wanneer te zien is.
De Parade: meer informatie

22 - 23 juli 2022 - Wijn Festijn - Leiden

Het Pieterskerkplein wordt omgetoverd tot een intiem wijnfestival. Je kan proeven van meer dan 100 verschillende wijnen en smakelijke lekkernijen. Er is muziek en je kan je ter plekke wagen aan een mooi potje jeu de boules of petanque. Bij binnenkomst krijg je een glas cava. Proost!
Wijn Festijn - Leiden: meer informatie
© ANP

12-14 aug 2022 - Wijn Festijn - Den Haag

Ontdek meer dan 100 verschillende wijnen op het Wijn Festival en geniet van een lekkere kaasplankjes, charcuterie en mooie vega-gerechtjes. Op het Lange Voorhout zijn stands met wijnen er is muziek en je kan ook nog een balletje gooien. Jeu de boules of petanque, aan jou de keus. Bij binnenkomst krijg je een glas cava. Proost!
Wijn Festijn - Den Haag: meer informatie

1-11 september 2022 - Tong Tong Fair - Den Haag

In de tenten van de Tong Tong Fair op het Haagse Malieveld kan je kennismaken met de Indonesische cultuur (en die van de rest van Azië), vrienden ontmoeten, heerlijk eten en genieten van muziek en dans. De Indonesische streekkeukens zoals die van Soenda, Java, Padang en Palembang zijn goed vertegenwoordigd.
Tong Tong Fair: meer informatie
Archief
Archief © Bart Maat/ANP

9-11 sep 2022 - Foodfestival Trek - Den Haag

Het Westbroekpark wordt één groot openluchtrestaurant. Van sushi tot Thais, van vega(n) tot burgers; de smaakpapillen worden een weekend lang getrakteerd. Je kunt je dorst uitgebreid lessen bij de cocktailbar, de uitgebreide wijnbar met een heerlijk terras of in de Biergarten met een ruim aanbod speciaalbier.
Foodfestival Trek: meer informatie
---------------------------------------------------------------
Foodfestivals die geweest zijn.

13-15 Mei 2022 - Gouds Geluk - Gouda

Lekker eten, drinken en gezelligheid staan centraal op GOUDasfalt. Meer dan vijftien verschillende trucks staan met hun specialiteit op het festivalterrein. Er zijn optredens van o.a. Handsome Poets, Danspaleis van Kooten en Los Paja Bravas. Er is een silent disco area een karaokebar en voor de kinderen op zondag o.a. een mini-kermis met attracties.
Gouds Geluk: meer informatie

19-21 mei 2022 - Bierfestival - Den Haag

Een record aantal brouwerijen is aanwezig in de Grote Kerk in Den Haag op het Nederlands Bierproeffestival. Er zijn meer dan 250 bieren op het Nederlands Bierproeffestival. Bezoekers kunnen in gesprek met de brouwers over hun bieren en het brouwproces. Tijdens masterclasses worden smaakcombinatie tussen bier en kaas, chocola, barbecue- en vegetarische gerechten besproken. Op 19 mei wordt de winnaar van de Dutch Beer Challenge bekendgemaakt!
Bierfestival: meer informatie

2-6 jun 2022 - Hoppaaa! - Zoetermeer

Het Foodtruck Festival Hoppaaa! komt dit jaar naar Zoetermeer. Schuif aan op het grootste terras van Zoetermeer naast de Silverdome met borrelplanken, de Wijnclub, foodtrucks, silent disco, Live muziek, proeverijtjes, streekbieren, muzikale bingo, nog meer foodtrucks, de Cocktailbar, shared dining, lang tafelen en natuurlijk schminken.
Hoppaaa! meer informatie

3-6 juni - Haagse Wereld Hapjes - Den Haag

Een culinair Haags feestje. Op het Lange Voorhout staan stands van Haagse restaurants die allemaal een eigen specifieke keuken vertegenwoordigen. Er is live muziek en entertainment. Jouw Pinksterweekend staat in het teken van lekker eten, drinken, muziek, entertainment en vooral gezelligheid! Het is al weer het vijfde levensjaar van Haagse Wereld Hapjes.
Haagse Wereld Hapjes: meer informatie