Verdachte van schietpartij in 2015 uitgeleverd aan Nederland

Bij de schietpartij in 2015 kwam één persoon om het leven
Bij de schietpartij in 2015 kwam één persoon om het leven © Regio15
DEN HAAG - Een 41-jarige verdachte van een dodelijke schietpartij in de Herenstraat in Den Haag is uitgeleverd aan Nederland. De politie heeft hem opgespoord in Brazilië. De man werd afgelopen donderdag van daaruit overgebracht naar Nederland. Dat maakt het Openbaar Ministerie maandag bekend. De man wordt ervan verdacht twee mannen uit Den Haag te hebben neergeschoten in 2015. Een van de twee slachtoffers overleed later aan zijn verwondingen.
Voor een café in de Herenstraat in Den Haag werden op 11 juli 2015 een 31-jarige en 34-jarige man uit Den Haag neergeschoten. De 31-jarige man moest worden gereanimeerd, maar overleed een paar uur later in het ziekenhuis. Het andere slachtoffer overleefde de schietpartij wel.
De 41-jarige verdachte uit Curaçao sloeg op de vlucht en was sinds de dodelijke schietpartij spoorloos. Lange tijd lukt het de politie niet om de man te vinden, ondanks media-campagnes en het uitloven van tipgeld. Toch lukte het de politie begin 2019 om hem op te sporen in Brazilië en werd hij opgepakt. Bij zijn arrestatie werd een grote hoeveelheid harddrugs gevonden, waarvoor hij eerst nog een gevangenisstraf heeft uitgezeten in Brazilië.

Donderdag aangehouden op Schiphol

Na het verzoek dat het Openbaar Ministerie eerder deed om de man uit te leveren, kwam daar dit jaar een akkoord. De man uit Curaçao werd afgelopen donderdag op Schiphol aangehouden. Maandag werd hij voorgeleid aan de rechter-commissaris die besloot om zijn voorarrest met veertien dagen te verlengen.