Gloednieuwe regenboogbank in Den Haag beklad met rode verf

De gloednieuwe regenboogbank is beklad
De gloednieuwe regenboogbank is beklad © Regio15
DEN HAAG - Hij stond er nog maar een paar dagen, maar de regenboogbank in het Haagse Huijgenspark is nu al het doelwit geworden van vandalisme. De kleurrijke bank die afgelopen vrijdag werd onthuld, is ontsierd met rode verf. Dat meldt mediapartner Den Haag FM. 'Dit is wat er van over is... Hoe triest is dit?', schrijft stichting Queer Mind op sociale media.
De regenboogbank werd afgelopen vrijdag onthuld. Het kwam daar te staan als permanent symbool voor de queer-community. Dit gebeurde nadat de regenboogvlag in de Stationsbuurt acht keer werd vernield. Daarvan is de mast nu in beton gegoten om te voorkomen dat deze uit de grond kan worden getrokken.
'Nu ze de vlag niet meer weg kunnen halen is het (gloednieuwe!) bankje het nieuwe doelwit', schrijft GroenLinks-raadslid Isabel Bos. 'Voor homofoben is het makkelijker om vandalisme te plegen dan om respect te hebben voor hun medemens. In en in triest.' Ook D66-raadslid Marije Mostert noemt de vernieling 'dieptriest'. 'Ik ben er ziek van. Schofterig gedrag.'

'Liefde wint van haat'

'Wat verschrikkelijk dat dit is gebeurd. Homofoob vandalisme hoort niet thuis in onze stad. Maar we gaan zorgen dat haat het nooit wint van liefde', schrijft wethouder Arjen Kapteijns. Afgelopen vrijdag mocht hij de regenboogbank in het park onthullen. Het initiatief noemde hij 'een prachtig voorbeeld dat liefde het wint van haat en geweld'.