DI-RECT-gitarist Spike opent stembus Eeuwige Roem Top 100 op Radio West

Gitarist Spike van DI-RECT
Gitarist Spike van DI-RECT © ANP
REGIO - Op Tweede Pinksterdag, maandag 6 juni, zendt Radio West voor de zevende keer de Eeuwige Roem top 100 uit. De hitlijst met popklassiekers, wordt samengesteld door luisteraars. Vrijdag 13 mei wordt de stembus officieel geopend door niemand minder dan Spike, lid van de Haagse band DI-RECT. Om de luisteraar een handje te helpen bij het maken van hun keuze, is het daarom vanaf maandag 16 mei een week lang Eeuwige Roem-week op Radio West. Dan kun je daarna bepalen welke plaat er dit jaar écht in moet.
De officiële opening van de stembus door Spike begint rond 11:15 uur in het programma Aan de Bak. Alleen nummers afkomstig uit het spel Eeuwige Roem kunnen in de Eeuwige Roem Top 100 worden geplaatst. Al sinds 2012 wordt het spel elke werkdag gespeeld op Radio West. Luisteraars bepalen dan of een single roemlijst-waardig is of niet. Als het nummer zeven dagen lang in het spel weet te blijven, krijgt het een plekje in de stemlijst. Dit jaar levert dat 598 kanshebbers op, van ABBA tot ZZ Top.
Om luisteraars dus te helpen een keuze te maken uit alle prachtige klassiekers is het van maandag 16 tot en met vrijdag 20 mei een week lang Eeuwige Roem-week op Radio West. Er komen niet alleen liedjes van de stemlijst voorbij, maar er zijn ook muzikale prijzen te winnen in het spel de Westweter. Zo ook de hoofdprijs: een vintage koffergrammofoon met bluetooth, waardoor vinyl eenvoudig door het hele huis kan klinken. Stemmen kan tot 1 juni 12.00 via omroepwest.nl/eeuwigeroem

Golden Earring vorig jaar op één

Ook stembus-opener Spike eindigde vorig jaar zelf met zijn band ook in de Eeuwige Roem Top 100 op plek nummer 5, met het nummer 'Soldier On'. Golden Earring met Radar Love stond vorig jaar voor het eerst op nummer één. In 2021 werd ook bekendgemaakt dat de band niet meer op zal treden omdat gitarist George Kooijmans ziek is. De Earring stond er uiteindelijk maar liefst negen keer in.