Wouter zag schietpartij naast Goudse voetbalclub: 'Drie knallen, snel achter elkaar'

Een agent doet sporenonderzoek op de parkeerplaats
Een agent doet sporenonderzoek op de parkeerplaats © MediaTV
GOUDA - 'Ik zag twee auto's staan en hoorde drie knallen, heel snel achter elkaar. De voorste auto reed vol gas weg, de andere ging erachteraan.' Voetbaltrainer Wouter Lubken zag woensdagavond hoe er werd geschoten op het parkeerterrein achter zijn voetbalvereniging, sv Donk in Gouda. 'De meiden uit het team dat ik training gaf, waren behoorlijk van slag', vertelt hij.
Wouter is woensdagavond iets voor 19.30 uur bezig met de training, als hij achteraan het terrein van de club even iets moet pakken. Op de parkeerplaats aan de Nieuwe Donkweg, tegenover het complex van de voetbalvereniging, ziet hij twee auto's staan. En dan wordt er ineens geschoten. 'Het zou een soort afrekening kunnen zijn', zegt Wouter. 'Er werd echt vanuit de ene op de andere auto geschoten. Ik zag verder niemand lopen.'
Nadat de auto's razendsnel zijn weggereden, slaat Wouter alarm. De barman belt de politie en zelf licht hij de andere trainers van de voetbalvereniging in over wat er net is gebeurd. 'We hebben de trainingen stilgelegd. Er was een groep kinderen van 8 tot 12 jaar op het achterste veld bezig, die hebben het gelukkig niet gezien of gehoord. We hebben ervoor gezorgd dat iedereen veilig bij de ouders in de auto's kwam en dat er niemand los rondliep in de buurt van de uitgang en de parkeerplaats', vertelt hij.
De parkeerplaats is afgezet voor onderzoek
De parkeerplaats is afgezet voor onderzoek © Media TV
De meiden die Wouter zelf traint, zijn 17 à 18 jaar oud. 'Zij hebben de schoten gehoord en waren behoorlijk van slag. Ik ben natuurlijk met ze in gesprek gegaan. Gelukkig kon ik ze zeggen dat het absoluut niets met sv Donk te maken heeft. Er zijn geen leden, trainers of ouders bij het schieten betrokken.'
Veel meer over de inzittenden van de auto's kan Wouter niet vertellen. 'Ik was training aan het geven en had ze daarvoor niet gezien. Er staan daar wel vaker auto's die we niet kennen, het is een openbare parkeerplaats. Het heeft niets met ons te maken, maar het is heel vervelend dat dit is gebeurd, zeker ook omdat wij een veilig sportklimaat willen creëren op ons complex', vertelt de trainer.

'Zeer naar nieuws'

Ook burgemeester Pieter Verhoeve van Gouda is geschrokken van de schietpartij. 'Zeer naar nieuws. Hopelijk lukt het de politie de daders op te pakken', zegt hij op Twitter. Sv Donk heeft de leden geïnformeerd over wat er is gebeurd. 'En mensen kunnen bij ons terecht als ze vragen hebben', zegt Wouter.
De politie laat weten dat de auto waarop is geschoten, even later is gevonden in de buurt van het spoor, even verderop in Gouda. Er zat niemand meer in. De andere auto is nog spoorloos, mogelijk is die weggereden richting de Julianasluizen. Het is onbekend of er iemand gewond is geraakt bij het schieten. De recherche doet verder onderzoek en komt daarom graag in contact met meer mensen die iets gezien of gehoord hebben.