Rapper Snelle geeft met geheim optreden in Leiden een ode aan het reizen

Snelle tijdens het verrassingsconcert
Snelle tijdens het verrassingsconcert © ANP
LEIDEN - Fans van zanger en rapper Sneller zijn donderdag verrast met een mini-concert op de Lammermarkt in Leiden. De artiest die voor shows, studiosessies en afspraken veel onderweg is, liet tijdens dit ludieke optreden vanuit een bushalte voor het eerst de song 'Geen plek als onderweg' horen. Hiermee brengt Snelle, in samenwerking met reisapp Glimble, een ode aan het reizen en onderweg zijn.
Het optreden werd geheim gehouden tot een dag voor de show. 'Snelle postte op zijn Instagram dat hij een concert gaf in Leiden en een link om je aan te melden', vertelt een van de fans aan mediapartner Sleutelstad. 'Hij vertelde niet de exacte locatie en de tijd van zijn show.'
Rapper Snelle verrast fans met mini-concert in Leiden
Later kregen de fans die zich hadden aangemeld meer informatie. Ze moesten op Leiden Centraal verzamelen en werden dan in stijl met een 'Snelle' bus naar de geheime locatie van het concert vervoerd. Een ander deel van de bezoekers kreeg een map met de route naar de locatie van het bushalteconcert.

'Herinneringen verzameld'

'Ik ben altijd onderweg naar shows, naar de studio, naar interviews, ga zo maar door. Ik ging vroeger altijd met de trein naar mijn bijbaantje en ook in het begin van mijn carrière hebben we met de crew veel gereisd met het openbaar vervoer naar optredens', vertelt Snelle. 'Achteraf gezien was dit echt een van de leukste periodes tot nu toe, omdat we hier veel inspiratie uit haalden. Daarom heb ik voor de lyrics mijn herinneringen verzameld en deze song ontwikkeld die iedereen kan luisteren onderweg.'
Zo'n driehonderd fans hadden zich volgens de organisatie aangemeld. Om ervoor te zorgen dat niet iedereen in een keer kwam, trad de rapper drie keer op. Hij zong behalve zijn nieuwe track ook drie andere hits.