Bekende Noordwijkse feesttent The Champ in de verkoop

Café The Champ in Noordwijk
Café The Champ in Noordwijk © Funda
NOORDWIJK - Eén van de bekendste kroegen in Noordwijk, The Champ, staat te koop. Eerder maakte eigenaar Nico van der Spek in 2020 al bekend het stokje na 35 jaar over te willen geven, maar nog zonder succes. Na twee jaar leegstand staat de feesttent nu officieel te koop voor 1,1 miljoen euro. Voor die prijs krijg je ook de bijbehorende woning bovenop het pand aan de Noordwijkse boulevard erbij.
'Wat zonde zeg, heb heel wat uurtjes doorgebracht in the Champ. Mooie tijd en mooie herinneringen', is één van de ruim zevenhonderd berichten op de aankondiging van de sluiting van The Champ op Facebook. De bar was jarenlang deel van de Grent, één van de drukste uitgaansstraten van Zuid-Holland. Iedere donderdag- tot en met zaterdagavond waren de jongeren hier niet weg te slaan.
Maar het beeld van die overvolle straat vol feestgangers neemt al jaren steeds meer af. The Champ is dan ook niet de enige bar die in de afgelopen jaren zijn deuren heeft moeten sluiten door de dalende bezoekersaantallen. Voor onder andere The Grand, HOME en de Bob hield het feest ook permanent op.

Koopje van ruim een miljoen

Voor het bedrag van 1,1 miljoen euro krijg je naast het café de complete (horeca)inventaris. Het pand bestaat uit twee verdiepingen met onder andere de sfeervolle bars, DJ-booth en de verhoogde dansvloer. Daarnaast krijg je bij de aankoop het bijbehorende terras. De woning bestaat ook uit twee verdiepingen en is voorzien van drie slaapkamers en een dakterras met zeezicht.
Het pand ligt tussen café het Zeepaardje en NICE by Elliot, waar je een hapje kunt eten en in de avond kan dansen. Beide zaken hebben vooralsnog de coronacrisis overleeft, in tegenstelling tot de meeste van hun buren.

Bezoekersaantallen lopen al jaren terug

De bezoekersaantallen van de Grent nemen al jaren af en de coronamaatregelen hebben daar niet bij geholpen. Sinds het begin van de coronacrisis in 2020 zijn er in Nederland heel veel restaurants, bars en uitgaansgelegenheden verdwenen uit het straatbeeld. Stappen was lange tijd niet mogelijk en veel horecaondernemingen verdienden niet genoeg om de gemaakte schulden af te lossen, waardoor er voor eigenaren niks anders op zat dan een definitieve sluiting.
Afgelopen februari probeerden de overgebleven ondernemers aan de Grent met de actie 'De Grent staat op' een dringend signaal af te geven dat het voor hen te lang duurde tot de nachthoreca weer open mocht. De Noordwijkse ondernemers moeten het tegenwoordig vooral nog hebben van de vele Duitsers die op vakantie gaan naar de badplaats.