112-nieuws | Auto crasht tegen viaduct - Man (21) opgepakt die nog 2,5 jaar moet zitten

De gecrashte auto bij Roelofarendsveen
De gecrashte auto bij Roelofarendsveen © MediaTV
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van dinsdag 17 mei. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Auto crasht tegen viaduct

Op de N445 bij Roelofarendsveen is bij de afrit richting de A4 een auto tegen een viaduct aangereden. Op foto's is te zien dat er verschillende lachgasflessen in de auto zijn gevonden. Of de bestuurder dit ook had gebruikt, is niet bekend. De bestuurder van de gecrashte auto is wel door de politie aangehouden. Het is onbekend of er iemand gewond is geraakt bij het ongeluk.

Auto te water in Haastrecht

Aan de Bredeweg in Haastrecht is dinsdagochtend een auto in het water terecht gekomen. De bestuurder is met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis. De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd.

Man (21) moet nog 928 dagen zitten

De politie heeft maandagavond in Leiden een man van 21 uit Den Haag aangehouden. De man moet nog een celstraf uitzitten van 928 dagen. Een eerder deel van de straf heeft hij al uitgezeten in Duitsland. Waar de man voor is veroordeeld, is niet bekend gemaakt.
Politie houdt 21-jarige man aan in Leiden
Politie houdt 21-jarige man aan in Leiden © Politie

Hardrijder is rijschoolhouder

Twee automobilisten zijn zaterdag hun rijbewijs kwijtgeraakt tijdens een snelheidscontrole op de N207 in Leimuiden. De eerste reed daar met 107 kilometer per uur over het kruispunt en de tweede met 112 kilometer per uur, terwijl de maximumsnelheid daar 50 kilometer per uur is.
Volgens de politie is één van de twee een rijschoolhouder. 'Normaal gesproken iemand die het goede voorbeeld zou moeten geven', aldus de politie tegen Studio Kaag en Braassem.

Politie ontmantelt hennepkwekerijen

In Den Haag zijn de afgelopen dagen in woningen twee hennepkwekerijen ontmanteld. Dat gebeurde na tips. in totaal werden ruim 1300 planten gevonden. Beide woningen waren niet bewoond en volgens de politie was er sprake van een brandgevaarlijke situatie.
Vrijdag werd de eerste kwekerij aangetroffen in een flat aan de Erasmusweg. Daar was in maart ook al een hennepplantage ontmanteld. De tweede kwekerij werd maandag gevonden in een portiekwoning aan de Velpsestraat. Daar was al een tijdje sprake van wateroverlast en rook het sterk naar hennep.