112-nieuws | Botsing tussen auto en vrachtwagen - Man zes keer zonder rijbewijs gepakt

Een personenauto en vrachtwagen zijn op elkaar gebotst bij de N11
Een personenauto en vrachtwagen zijn op elkaar gebotst bij de N11 © MediaTV
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van woensdag 18 mei. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Zes keer gepakt zonder rijbewijs, politie neemt vier keer auto in beslag

Je hebt hardleers en je hebt hardleers. Maar een automobilist die woensdag in de Krimpenerwaard van de weg werd geplukt, is pas echt hardleers te noemen. De man werd voor de zesde keer in twee jaar tijd betrapt op rijden zonder rijbewijs.
In die tijd is al drie keer een auto van de bestuurder in beslag genomen. En dat is ook woensdag weer gebeurd. 'De vorige keer gaf de verdachte aan dat wij hem toch niet zouden pakken', zegt de politie. 'Helaas voor deze bestuurder: ook deze keer is hij weer gepakt.'
De politie plaatste deze foto over de 'vangst'
De politie plaatste deze foto over de 'vangst' © Politie Krimpenerwaard

Man neergestoken in Haags wijkcentrum

Bij een wijkcentrum aan de Ivoorhorst in Den Haag is woensdag een man neergestoken. Het slachtoffer heeft zelf de hulpdiensten gebeld en is daarna naar het ziekenhuis gebracht.
Er is nog niemand aangehouden. De politie zegt op zoek te zijn naar een 26-jarige man die is gevlucht. Daarbij is onder meer een politiehelikopter ingezet.

Jonge vrouw gewond bij aanrijding Langegracht

Een voetganger is woensdagmiddag op de Langegracht in Leiden gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. Op beelden van het ongeluk is te zien dat de voorruit van de auto zwaarbeschadigd is.
Om onderzoek te doen naar de toedracht van de aanrijding was de Langegracht ter hoogte van de Zandstraat in de richting van de Klokpoort afgesloten voor autoverkeer.
Een auto met een zwaarbeschadigde ruit na de botsing
Een auto met een zwaarbeschadigde ruit na de botsing © Regio15

Botsing tussen auto en vrachtwagen op N11

Door een aanrijding tussen een auto en vrachtwagen is een flinke file ontstaan op de N11 richting Leiden. De auto is in de berm beland en ambulancemedewerkers zijn ter plekke om de inzittenden te controleren op verwondingen.
Bergingsbedrijf BCU uit Bodegraven is ook aanwezig. Het bedrijf wordt ingezet om voertuigen te bergen.

Ambulancestoet was eerbetoon aan collega

Bij de Escamplaan in Den Haag hebben woensdagochtend zeven ambulances met sirenes en zwaailichten een eerbetoon gehouden voor een collega van de hulpdienst. De ambulances zijn van het Witte Kruis van RAV Haaglanden.
De politie laat weten dat er geen calamiteiten waren. Volgens een woordvoerder van GGD Haaglanden is de desbetreffende ambulance-collega niet overleden. Het is nog onduidelijk wat de aanleiding was van het eerbetoon.
De langsrijdende ambulancevoertuigen werden gefilmd

Veegwagen in brand gevlogen

Een veegwagen van de gemeente is woensdagmiddag in brand gevlogen op de Rodelaan in Voorburg. Bij de brand kwam veel rook vrij. De brandweer heeft het wagentje geblust met schuim. De weg was tijdelijk afgezet vanwege de brand.
Het is niet bekend hoe de brand kon ontstaan.
© Regio15

Schade door zwaar vuurwerk bij huis Zoetermeer

De 67-jarige bewoonster van een huis aan de Madernarode in Zoetermeer schrok rond 1.10 uur wakker van harde klappen. Toen ze beneden rook zag, ging ze naar buiten. Ze had last van de rook en is daarom nagekeken in een ambulance.
De politie geeft aan dat er vermoedelijk zwaar vuurwerk in of tegen de woning is gegooid. De voordeur en een tussendeur waren daardoor beschadigd. De politie heeft onderzoek gedaan in de woning en bekijkt camerabeelden in de buurt.
© Regio15

Motorrijder aangereden, automobilist gevlucht

Een 53-jarige motorrijder is dinsdagavond aangereden door een automobilist op de Generaal Spoorlaan in Rijswijk. De automobilist sloeg vervolgens op de vlucht. De motorrijder was volgens de politie niet gewond.
De motorrijder raakte niet gewond
De motorrijder raakte niet gewond © Regio15
De motorrijder stond bij de verkeerslichten te wachten, in de richting van de John F. Kennedylaan. Toen hij bij het groene licht optrok werd hij van rechts aangereden door de automobilist. De gevluchte bestuurder van de auto werd niet gevonden, maar de motorrijder werd wel aangehouden voor rijden onder invloed. Er is bloed afgenomen om vast te stellen hoeveel drugs en/of alcohol hij gebruikt had.