112-nieuws | Uitslaande brand in leegstaand pand in Zoetermeer

De brand aan in het leegstaande pand Voorweg in Zoetermeer begon als een middelbrand
De brand aan in het leegstaande pand Voorweg in Zoetermeer begon als een middelbrand © Regio 15
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van donderdag 19 mei. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Uitslaande brand in een leegstaand pand in Zoetermeer

In een leegstaand pand aan de Voorweg in Zoetermeer heeft donderdagavond een uitslaande brand gewoed. De brand brak rond 21.30 uur uit. De brandweer heeft tijdens de controle van het dak een nest met jonge vogels gered.
Het was voor de brandweer niet veilig om het pand te betreden omdat het instabiel is. Daardoor werd de brand van buitenaf geblust. Er kwam ook een grote knijpkraan aan te pas om het pand te slopen om zo de brand te kunnen blussen. Rond 23.20 uur was de brand weer onder controle. Wel kwam er veel rook vrij. Deze rook trekt richting Amerikaweg. De brandweer adviseert om bij het ruiken van rook ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten.

Botsing in Zoetermeer tussen marechaussee en wegenwacht

Op de Afrikaweg heeft donderdagavond een botsing plaatsgevonden tussen een auto van de Koninklijke Marechaussee en een voertuig van de Wegenwacht. De wagens botste met hoge snelheid op elkaar in de bocht vanaf de Van Leeuwenhoeklaan. Beide partijen liepen flinke schade op aan de motorkap en voorkant van het voertuig. Het is nog onbekend of inzittenden gewond zijn geraakt.
Botsing op de Afrikaweg
Botsing op de Afrikaweg © Regio15

'Find my iPad': vrouw vindt gestolen iPad terug door Find my iPhone

In Den Haag vond een mevrouw wiens iPad een tijdje terug gestolen werd, op een bijzondere manier haar tablet terug. Op de app 'Find my iPhone' zag het slachtoffer dat haar gestolen iPad een locatie weergaf.
Na onderzoek van de politie bleek dat de tablet in een woning lag. Hierop is de politie de woning ingegaan en trof de iPad aan. In de woning lagen nog meer spullen die eerder bij het slachtoffer waren gestolen. In de woning was op dat moment niemand thuis, maar de bewoner zal op later moment door de politie worden verhoord.

Dode gevonden in Leiden

Aan het Joop Vervoornpad in Leiden is donderdagochtend ter hoogte van tuinvereniging Ons Buiten een overleden persoon aangetroffen. Waardoor de persoon overleden is, is nog onbekend. De politie heeft het gebied afgezet voor onderzoek.

Twee verdachten aangehouden voor inbraak telefoonwinkel

De politie heeft in Leidschendam donderdagochtend een 20-jarige man uit Zoetermeer en een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden voor een inbraak in een winkel van mobiel.nl. Een getuige zag rond rond kwart voor vijf 's ochtends hoe de mannen een scooter probeerde te stelen. Na een korte achtervolging met de politie konden de mannen worden aangehouden.
Al snel bleek dat zij kort daarvoor hadden ingebroken in de telefoonwinkel aan de Nieuwstraat. De politie heeft gestolen telefoons en inbrekerswerktuigen in de omgeving aangetroffen en inbeslaggenomen. De eigenaar van de telefoonwinkel heeft aangifte gedaan. Beide mannen zitten vast.
Een aantal doosjes is op de grond gevallen en achtergelaten door de inbrekers
Een aantal doosjes is op de grond gevallen en achtergelaten door de inbrekers © Regio15

Auto crasht tegen bushokje

Op de Erasmusweg in Den Haag heeft een auto donderdagochtend een bushokje aan diggelen gereden. Na een botsing met een ander voertuig, reed één van de auto's frontaal het bushokje in. Tenminste één persoon is gewond geraakt.
De wachtruimte is door de aanrijding in tweeën gesplitst. De weg ligt bezaaid met brokstukken en glas. Volgens de politie wilde de bestuurder van een van de voertuigen een u-bocht maken en is toen een tegemoetkomende automobilist op de auto geklapt.
Auto crasht tegen bushokje na botsing

Meisje van haar fiets gereden door tram

Een meisje op haar fiets is donderdagochtend aangereden door een tram in Den Haag. Het kind is na de klap enkele meters meegesleurd. Het slachtoffer is met de ambulance meegenomen naar het ziekenhuis.
Het tramverkeer rond Den Haag Centraal is als gevolg van de aanrijding ontregeld
Het tramverkeer rond Den Haag Centraal is als gevolg van de aanrijding ontregeld © District8

Auto verwoest door brand

Aan de Suezkade in Den Haag is rond middernacht een auto in vlammen opgegaan. De bumper en voorruit van het witte busje liggen in puin. De politie sluit niet uit dat er sprake is van brandstichting.
Zo ziet de verwoeste auto aan de Suezkade in Den Haag eruit als de brand geblust is
Zo ziet de verwoeste auto aan de Suezkade in Den Haag eruit als de brand geblust is © Regio15