Politie vindt 115 kilo professioneel vuurwerk op slaapkamer van 15-jarige jongen

De politie neemt vuurwerk in beslag, beeld ter illustratie
De politie neemt vuurwerk in beslag, beeld ter illustratie © ANP
VOORBURG - De politie heeft een 15-jarige jongen uit Voorburg aangehouden die ervan wordt verdacht professioneel vuurwerk in zijn bezit te hebben en daarin illegaal te handelen. Agenten vonden tijdens zijn aanhouding 115 kilo vuurwerk op zijn slaapkamer. Ook werd er een 27-jarige man uit Tilburg gearresteerd die het vuurwerk aan de 15-jarige verdachte zou hebben geleverd. In zijn bestelbus werd nog eens 200 kilo vuurwerk gevonden.
De politie begon in maart met een onderzoek naar illegale handel in zwaar professioneel vuurwerk, nadat zij informatie daarover hadden binnengekregen. Voor het onderzoek hebben zij vuurwerk besteld dat 2 mei werd geleverd. Tijdens de levering bleek dat de bezorger van het vuurwerk een minderjarige jongen uit Voorburg was.
De 15-jarige bezorger werd twee dagen later aangehouden tijdens een vervolgafspraak op straat in Voorburg. Tijdens een huiszoeking vonden agenten 115 kilo professioneel vuurwerk op de slaapkamer en zolder van de minderjarige verdachte. Daarnaast werd er op de zolder een zelfgemaakt apparaat gevonden waarmee het vuurwerk afgestoken kan worden.

330 kilo vuurwerk

Na de aanhouding van de 15-jarige Voorburger werd ook een 27-jarige man uit Tilburg opgepakt. Hij zou het vuurwerk aan de minderjarige jongen hebben geleverd. Daarnaast vonden agenten ruim 200 kilo vuurwerk in zijn gehuurde bestelbus. In totaal nam de politie ruim 330 kilo vuurwerk in beslag.