Man samen met SM-minnares verdacht van misbruiken 8-jarige stiefdochter

© ANP
WASSENAAR - Een 49-jarige man uit Wassenaar wordt ervan verdacht zijn stiefdochter te hebben misbruikt. Ook de moeder, een 41-jarige vrouw uit het Drentse Beilen, wordt ervan verdacht seksuele handelingen te hebben verricht bij haar eigen dochter. De rechtbank verlengde donderdag het voorarrest van de twee verdachten.
De vrouw uit Beilen en de man uit Wassenaar werden in februari aangehouden voor de mishandeling van het meisje. Het misbruik zou tussen 2014 en 2017 hebben plaatsgevonden in Beilen. Het meisjes was in 2014 acht jaar oud.
De 49-jarige man uit Wassenaar had een buitenechtelijke SM-relatie met de Beilense vrouw, waarbij hij de 'meester' was en zij onderdanig aan hem. Getuigen hebben verklaard dat de vrouw regelmatig blauwe plekken had. Zelf verklaarde de vrouw dat zij allerlei opdrachten van de man uit Wassenaar moest uitvoeren. Volgens haar advocaat moest haar dochter foto's maken van haar moeder in lingerie. Later vroeg hij aan de 41-jarige vrouw om seksueel getinte foto's van haar dochter te maken. Daarnaast deed de vrouw de andere beschuldigingen af als 'klinkklare onzin'.

Nieuwe zitting in augustus

Het slachtoffer, dat inmiddels 16 jaar is, heeft pas jaren na het vermeende misbruik aangifte gedaan bij de politie. Zij en één van haar broers mogen door de advocaten van beide verdachten als getuigen worden gehoord, heeft de rechtbank bepaald.
Het voorarrest van de man uit Wassenaar en vrouw uit Beilen werd tijdens de zitting van donderdag met drie maanden verlengd. Een nieuwe zitting zal plaatsvinden in augustus. Later in het jaar wil de rechtbank de zaak inhoudelijk behandelen.