In Spanje gearresteerde Boskoper naar Nederland voor drugszaak

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © ANP
BOSKOOP - Een 40-jarige man uit Boskoop is door Spanje overgeleverd aan Nederland, omdat hij verdachte is in een drugsonderzoek. De Boskoper werd recent aangehouden in het Zuid-Europese land. Het Openbaar Ministerie (OM) denkt dat de man de link was tussen twee organisaties die zich bezighielden met het maken van synthetische drugs.
In een groot onderzoek naar productielabs van crystal meth werden vorige zomer meerdere verdachten aangehouden, onder wie de Boskoper. Doordat de rechtbank niet verwachtte dat de man opnieuw in de fout zou gaan, werd hij een paar maanden later vrijgelaten en vertrok hij naar Spanje.
Inmiddels zegt het OM de verdachte uit Boskoop van nieuwe strafbare feiten te verdenken. Zo wordt hij gelinkt aan twee andere productielabs, deelname aan een criminele organisatie en het witwassen van meer dan 200.000 euro. Om die reden is hij in Spanje aangehouden.

Langer in de cel

De man is sinds donderdag in Nederland en voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft besloten dat de verdachte nog minstens twee weken vast blijft zitten.