Geen extra bewijs in moordzaak Gita Reyers na verhoren vriendenkring verdachte

Gita
Gita © Eigen foto
DEN HAAG - Nieuwe getuigenverhoren hebben geen aanvullend bewijs opgeleverd tegen verdachte Boris S. (27), die ervan wordt verdacht zijn ex-vriendin Gita Reyers te hebben gedood. De afgelopen maanden zijn nog verschillende personen uit zijn kennissenkring verhoord over de dood van Reyers. Ook zou nog iemand met een telefoontap zijn afgeluisterd. 'Dit heeft echter geen extra bewijs opgeleverd', zei de officier vrijdag tijdens de zitting bij de Haagse rechtbank.
De politie was vorig jaar al meerdere keren in het huis van het 35-jarige slachtoffer in de Haagse wijk Leyenburg geweest, voordat agenten daar op 24 oktober haar lichaam ontdekten onder een stapel spullen. Haar familie had haar toen al tweeëneenhalve week als vermist opgegeven. S. wordt ervan verdacht Gita om het leven te hebben gebracht. Volgens het Openbaar Ministerie heeft hij waarschijnlijk al die tijd naast haar lichaam geleefd. De twee zouden net hun relatie hebben verbroken.
Het OM houdt Boris S. verantwoordelijk voor de dood van de 35-jarige vrouw. Zijn DNA werd in de nek van Gita aangetroffen. Hij zou haar gewurgd hebben. De man ontkent echter alles. De advocaten van S. wilden dat ze de verhoren met de kennissen S. zelf kunnen afluisteren. 'Mogelijk dat ze juist ontlastend zijn voor S.', zei een van de advocaten. Hun verzoek werd echter verworpen door de rechtbank. S. was vrijdag zelf niet aanwezig op de tussentijdse zitting.

'S. wekte met appjes indruk dat Gita nog leefde'

Het Openbaar Ministerie gaat er vanuit dat Boris S. de weken dat Gita dood in haar woning lag er dus ook verbleef. Hij zou met haar mobiel berichten hebben verzonden om daarmee voor de buitenwereld de indruk te wekken dat ze nog leefde.
Volgens de advocaten is uit aanvullend onderzoek van taalkundigen echter niet gebleken dat S. de berichten heeft verzonden. Zij gaan er vanuit dat Gita pas op de bank terecht kwam enkele dagen voordat de politie haar daar vond. De inhoudelijke behandeling van de zaak vind op 28 september plaats.