Scheveningen door drukte niet meer bereikbaar met auto

Drukte zondag op Scheveningen
Drukte zondag op Scheveningen © District8
DEN HAAG - 25 graden, windstil en amper wolken: het is de reden voor de enorme drukte op Scheveningen op zondagmiddag. De gemeente laat weten dat de badplaats niet meer bereikbaar is met de auto voor de rest van de dag. Alle parkeerplekplekken en garages zijn helemaal vol.
Maar hoe kom je dan nog wel in Scheveningen als je lekker van het mooie weer wil genieten? Met de fiets of scooter ben je nog van harte welkom in de badplaats, laat de gemeente weten. Strandgangers kunnen ook vanaf Holland Spoor of Centraal Station de Strandexpress van HTM nemen, een sneltram die pas weer stopt bij het Kurhaus en het Zwarte Pad.
Dat het zo druk is, is geen verrassing. Al langere tijd was het bekend dat het zondag een zonnige dag zou worden. Jordi Bloem van Weerexperts noemde het zelfs de 'eerste zomerse dag van het jaar'.

Maatregelen tegen overlast

Elk jaar weer is het raak in Scheveningen. Op warme dagen komen mensen vanuit het hele land massaal naar het strand en de boulevard toe. Door die drukte ontstond er voorgaande jaren veel overlast. Luide muziek, agressieve en dronken badgasten, vrouwen die geïntimideerd werden en nergens meer een parkeerplekje te vinden.
De gemeente heeft daarom gekozen om een aantal maatregelen door te voeren. Onder andere het uitbreiden van stallingsplekken voor (deel)scooters en -fietsen, meer parkeerplekken, een hoger parkeertarief en het omleiden van verkeer op drukke dagen moet de rust bewaren en de jongeren die overlast veroorzaken afschrikken. Ook zijn er hosts die in de gaten houden of er ongewenst gedrag wordt verricht.