Mohamed Niyabi (43) gezocht voor drugshandel en ontvoering

Mohamed Nyabi
Mohamed Nyabi © Politie
DEN HAAG - De politie is dringend op zoek naar de 43-jarige Mohamed Nyabi en heeft hem daarom op de Nationale Opsporingslijst geplaatst. De man wordt gezocht in verband met drugshandel en een gewelddadige ontvoering.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 16 mei. Meer zaken zijn hier te vinden.
Op 9 mei zijn drie mannen van 40, 40 en 45 jaar uit Den Haag aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij handel en smokkel van cocaïne via wereldwijde transportlijnen. Eén van die mannen wordt ook verdacht van een gewelddadige ontvoering in Duitsland in 2020.
Nyabi is de broer van één van de Hagenaars en hij wordt nog gezocht. Ook hij wordt verdacht van de smokkel en handel van verdovende middelen, van de gewelddadige ontvoering en van verboden wapenbezit. Ook zou hij deelnemen aan een criminele organisatie. Omdat de kans groot is dat hij in het buitenland is, staat hij nationaal en internationaal gesignaleerd. Op internet geeft hij zich uit als kunsthandelaar in Dubai.
Politie is dringend op zoek naar Mohamed Nyabi - Team West

Nibit of Tommy

De 43-jarige man wordt ook wel Nibit of Tommy genoemd. Hij heeft donkerbruine ogen en een opvallend litteken bij zijn rechter wenkbrauw. Hij heeft een slank postuur en is 1,78 meter lang. Op zijn rechterschouder heeft hij een tatoeage met de naam 'Martha'.
Deze tatoeage staat op zijn rechterschouder
Deze tatoeage staat op zijn rechterschouder © Politie
Mogelijk reist hij met behulp van valse identiteitsbewijzen. De politie wil mensen spreken die Mohamed Nyabi ergens hebben gezien, of denken te waar hij nu is. Benader hem dan niet zelf, maar neem contact op met de politie.

Heeft u informatie?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Bel het Team Nationale Inlichtingen: 088-6617734
Of vul een digitaal tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem