Al maanden geen spoor van verstandelijk beperkte Ann Atkinson (26)

Deze zaak is opgelost
Deze zaak is opgelost
DEN HAAG - De politie is nog altijd op zoek naar de 26-jarige Ann Lilian Atkinson. De vrouw is al ruim vijf maanden vermist nadat ze is vertrokken uit een instelling in Zwammerdam. De zorgen om haar zijn groot; het is niet de eerste keer dat ze is verdwenen en in verkeerde handen is gevallen. Ann is verstandelijk beperkt en functioneert daardoor niet op het niveau dat bij haar leeftijd past. De politie vraagt iedereen naar de vrouw uit te kijken.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 17 mei. Meer zaken zijn hier te vinden.
UPDATE: De vermiste Ann, die inmiddels 27 jaar is, is na een anonieme tip gevonden in een woning in Amsterdam. De 65-jarige eigenaar van dat huis is aangehouden op verdenking van mensenhandel.
Ann is sinds zondag 5 december 2021 spoorloos. Ze heeft niets meegenomen en is daarom zelf niet te bereiken. De politie heeft al haar contacten meerdere malen bezocht, maar heeft geen spoor van haar gevonden. Amsterdam is voor Ann een vertrouwde omgeving. Het zou daarom kunnen dat ze nu in de hoofdstad of de omgeving is, maar daar heeft de politie geen concrete aanwijzingen voor.
Voor vreemden is Ann moeilijk in te schatten. Ze is ontvankelijk en gaat makkelijk mee met mensen. Dit maakt haar kwetsbaar: de vorige keer dat ze verdween, is ze in verkeerde handen gevallen en is er misbruik van haar gemaakt. De grootste zorg van de politie en haar familie is dat dat nu weer gebeurt, en dat ze zelf niet in staat is om daaruit te komen.
Op de foto's die er van Ann zijn, heeft ze geen haar. Ze kan gezien zijn met een pruik op, en gebruikt soms de naam Lisa. De politie komt graag in contact met mensen die Ann na zondagavond 5 december nog ergens hebben gezien of weten waar ze nu is.