Internetverkopen gaan mis: slachtoffers blijven achter met vals geld

De verdachte
De verdachte © Politie
ZOETERMEER - Twee mensen die via internet hun iPad en telefoon verkochten, zijn het slachtoffer van dezelfde oplichter geworden. De man kwam bij de verkopers thuis om de koop te sluiten en betaalde contant. Pas nadat hij was vertrokken, kwamen ze er achter dat ze valse bankbiljetten hadden gekregen.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 17 mei. Meer zaken zijn hier te vinden.
Een 42-jarige bewoner van de Graaf Janstraat in Zoetermeer zette op 9 maart zijn iPad Pro te koop op Facebook Marketplace. Nog dezelfde dag reageerde een koper, iemand die zich 'Bos Lommerr (R Langhoef)' noemde. Ze kwamen een prijs van 550 euro overeen.
Rond 19.15 uur kwam een man aan bij de flat van het slachtoffer. Hij controleerde wat dingen aan de iPad, betaalde met 11 briefjes van 50 euro en vertrok weer. Eenmaal buiten, viel het de vrouw van de verkoper op dat hij snel wegrende. Ze kregen argwaan, en al snel bleek dat het geld nep was.
Twee mensen op dezelfde manier opgelicht tijdens internetverkoop - Team West

Ook in Rotterdam actief

Diezelfde dag heeft dezelfde man onder dezelfde naam ook contact gezocht met een 34-jarige vrouw uit Rotterdam. Zij verkocht een Samsung S20 voor 450 euro op Facebook Marketplace. Ook zij is opgelicht en kreeg vals geld in handen.
De verdachte is zowel in Zoetermeer als in Rotterdam gefilmd in de lift van de flat van zijn slachtoffers. De politie hoopt dat iemand hem herkent. Wie ook te maken heeft gehad met deze man, wordt gevraagd zich te melden.
De verdachte is via de spiegel wat beter te zien
De verdachte is via de spiegel wat beter te zien © Politie
De verdachte
De verdachte © Politie
De verdachte
De verdachte © Politie

Weet u wie het is?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul een digitaal tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem