Gemeente Rijswijk geschrokken dat peuter zich prikte aan drugsnaald

Denis in het ziekenhuis
Denis in het ziekenhuis © Privéfoto
RIJSWIJK - De gemeente Rijswijk is 'behoorlijk geschrokken' dat een 3-jarige peuter zich aan drugsnaald heet geprikt in het Julianapark. 'De gevolgen van dit incident zijn voor hem zeer ingrijpend en we betreuren dat dit incident heeft plaatsgevonden', aldus de gemeente. De komende tijd letten handhavers extra op in het park.
Het 3-jarige jongetje Denis was op 21 april in het Rijswijkse park aan het spelen toen hij zich plotseling prikte aan een injectienaald, zeer waarschijnlijk een drugsspuit. Zijn moeder handelde direct en werd via de huisarts naar de eerste hulp gestuurd. Denis slikt nu al bijna een maand zware medicatie om te voorkomen dat hij besmet raakt met het hiv-virus en heeft daardoor flinke last van bijwerkingen.
Het incident was tot maandag niet bekend bij de gemeente, meldt zij in een persbericht. De gemeente neemt zo snel mogelijk contact op met de moeder van Denis.

'Niet bekend als onveilige locatie'

De directeur van het naastgelegen buurthuis Bij-1 uitte naar aanleiding van de gevonden naald haar zorgen bij de gemeente. Ze wil dat de gemeente beter naar het stukje park omkijkt. De gemeente laat dinsdag weten dat het 'niet bekend staat als een onveilige locatie'. 'Er wordt wekelijks gecontroleerd en schoongemaakt.' De komende tijd gaan handhavers extra opletten.