Vijf verdachten schietpartij in speeltuin Zoetermeer langer vast

© Alexander Gorsen
ZOETERMEER - De vijf verdachten die zijn aangehouden na het schietincident in een speeltuin in Zoetermeer, blijven zeker twee weken langer in de cel. Dat maakte het Openbaar Ministerie donderdag bekend. Eén verdachte, een 18-jarige man, werd dinsdag al vrijgelaten maar is nog wel verdachte in de zaak.
Aan de Paganinirode in Zoetermeer werd zondagmiddag op klaarlichte dag een 17-jarige jongen neergeschoten. Het slachtoffer werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht en is inmiddels weer aanspreekbaar. Diezelfde middag werden vier verdachten opgepakt. Twee van hen bleken niets met de schietpartij te maken te hebben en werden weer vrijgelaten.
Zondagavond werden nog eens vier verdachten opgepakt. De in totaal zes verdachten werden woensdag voorgeleid bij de rechter-commissaris. Vijf van de zes blijven nu in verband met onderzoek van politie langer in voorarrest. Over de aanleiding van de schietpartij kan de politie nog steeds niets zeggen. Ook is niet bekend of er tijdens de schietpartij kinderen in de speeltuin waren.

Geschokte reacties

De buurt reageerde geschrokken op de schietpartij. Het speeltuintje ligt in de rustige wijk Buytenwegh. 'Er gebeurt hier eigenlijk nooit wat', zeggen bewoners. 'Mijn broer was er als één van de eersten bij', zegt een jongen die tegenover de speeltuin woont. Zijn broer lag te slapen toen zijn moeder hem wakker maakte na het geluid van schoten. 'Hij is er meteen naar toegerend. Hij zag een schotwond in de hals en het bovenbeen. Mijn moeder is erachteraan gegaan met handdoeken tegen het bloeden.' Volgens de jongen zou er vier keer zijn geschoten.
Inwoners van Zoetermeer snappen niet hoe dit op klaarlichte dag in een speeltuintje heeft kunnen gebeuren. Michel Bezuijen, de burgemeester van Zoetermeer, zegt dat hij de jonge leeftijd van de daders en het slachtoffer ook 'zeer verontrustend' vindt.