Anouk: 'Ook twee meiden uit mijn team slachtoffer grensoverschrijdend gedrag bij The Voice'

Anouk tijdens de finale van The Voice in 2020
Anouk tijdens de finale van The Voice in 2020 © ANP
DEN HAAG - Ook in het team van oud-coach Anouk bij The Voice of Holland zijn twee vrouwen slachtoffer geweest van grensoverschrijdend gedrag. Dat zegt de Haagse zangeres tegen De Telegraaf. 'Met mijn team hebben we met onze kandidaten uit alle seizoenen contact gezocht. Zo kwam ik erachter dat er ook twee meiden uit mijn teams onder de slachtoffers waren.'
Anouk is naar aanleiding van de uitzending van BOOS in januari, waarin verhalen over seksueel wangedrag bij de talentenjacht naar buiten kwamen, zelf op onderzoek uitgegaan. Toen kwam ze erachter dat er ook zangeressen in haar team slachtoffer zijn geworden. 'Erg dat ik daar nooit weet van heb gehad.' De zangeres geeft verder geen details over deze oud-deelnemers.
Ook laat de Haagse zangeres weten dat zij het heel erg vindt dat ze niet wist van de verhalen over oud-bandleider Jeroen Rietbergen, coach Ali B en een regisseur. 'Dat maakt het zo'n rollercoaster in mijn hoofd: het zijn mannen die ik graag mocht. Met Jeroen had ik veel contact over de muziek. Dat lijntje is kort, net als met Ali.'

Stoppen als coach

In het online-programma BOOS van Tim Hofman deden in januari meerdere oud-kandidates en medewerkers melding van seksueel grensoverschrijdend gedrag rondom The Voice of Holland. Sindsdien ligt het RTL 4-programma stil.
Ook werden er aangiftes gedaan tegen bandleider Jeroen Rietbergen, regisseur Martijn N. en coach Ali B. Een paar dagen na de video van BOOS over de misstanden bij de talentenjacht liet Anouk weten dat zij stopt als coach bij The Voice.