Vijf kinderen lastiggevallen in parken in Nieuwerkerk

Speeltoestel
Speeltoestel © Omroep West
NIEUWERKERK AAN DEN IJSSEL - In twee verschillende parken in Nieuwerkerk aan den IJssel zijn in totaal vijf kinderen lastiggevallen. Een onbekende man sprak de kinderen aan en deed hen een ongepast voorstel. In een ander park in Nieuwerkerk liet een man zijn geslachtsdeel zien aan een vrouw. Politie onderzoekt nu of de zaken met elkaar te maken hebben.
In een speeltuin in het Essepark deed een man een 'ongepast voorstel' aan drie spelende kinderen, meldt de politie. Dat gebeurde rond 13:00 uur op maandag 25 april. Daarna vertrok de man in onbekende richting. Op woensdag 18 mei viel een man rond 16:00 uur twee kinderen lastig op het Kroonkruid en stelde de kinderen 'ongepaste dingen' voor. In het Groene Hart Park liet een man zijn geslachtsdeel zien aan een vrouw, dat gebeurde op donderdag 12 mei rond 14:00 uur.
Het is nog onduidelijk of het bij alle drie de incidenten om dezelfde man zou gaan. Er is geen eenduidig signalement van de verdachte man bekend. De politie roept getuigen op zich te melden als ze iets verdachts hebben gezien.