112-nieuws | Twee zwaargewonden na ongeluk bij Stolwijk - Geen treinen tussen Den Haag en Leiden

Hulpdiensten zijn bezig met een van de slachtoffers
Hulpdiensten zijn bezig met een van de slachtoffers © Media TV
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van zondag 22 mei. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Auto te water na aanrijding, twee zwaargewonden

Bij Stolwijk zijn zondagavond twee auto's frontaal op elkaar gebotst. Eén van de wagens is daarna in een sloot beland. Beide bestuurders zijn zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.
Het ongeluk gebeurde rond 20.15 uur op de Goudseweg, tussen Stolwijk en Gouda. Over de oorzaak ervan is nog niets bekend. De politie vraagt getuigen zich te melden.
Een van de auto's belandde in het water
Een van de auto's belandde in het water © Media TV

Treinverkeer plat tussen Den Haag en Leiden

Tussen Den Haag Mariahoeve en Leiden Centraal rijden zondagavond geen treinen na een aanrijding bij Voorschoten. Volgens de NS ligt het treinverkeer waarschijnlijk tot 0.40 uur stil.

Brandje in Haags restaurant

In een restaurant aan de Schalk Burgerstraat in Den Haag heeft zondagavond brand gewoed. Het vuur ontstond kort voor 18.30 uur in de afzuiginstallatie.
Enkele omliggende woningen zijn door de brandweer ontruimd. Niemand raakte gewond.
De brand woedde in de afzuiginstallatie
De brand woedde in de afzuiginstallatie © Regio15

Brand in schuur in Moerkapelle

In een schuur van 600 vierkante meter aan de Herenweg in Moerkapelle is zondagmiddag brand uitgebroken. De brandweer heeft opgeschaald naar 'zeer grote brand'. Meerdere eenheden zijn uitgerukt om het vuur te bestrijden.
© MediaTV
Volgens een woordvoerder van de brandweer zit er asbest in het dak. 'Vooralsnog valt het naar binnen. We zijn met een droneteam en een robot aanwezig, zodat er geen mensen naar binnen hoeven.' Op de zolder van de schuur liggen hooibalen. Mogelijk is de brand ontstaan omdat dat is gaan broeien, maar dat is nog niet helemaal duidelijk.
De vrees was dat de rook richting het Bentwoud zou trekken, waar veel dagjesmensen zijn in verband met het mooie weer. Maar de brandweer laat weten dat het blussen heeft geholpen en dat er geen rook meer vrijkomt. 'Hierdoor is er op dit moment geen gevaar voor het benedenwindse gebied.'

Man dreigt op overlastgevende jongeren te schieten, politie neemt luchtbuks in beslag

In Ter Aar heeft de politie zaterdagavond laat een luchtbuks in beslag genomen. Op het Laagveen dreigde een man schoten te lossen om een aantal herrie makende jongeren uit het naastgelegen parkje weg te jagen. De politie is naar de plaats van het incident gekomen en heeft het wapen in beslag genomen.
Volgens een politiewoordvoerder zijn er zaterdagavond geen aanhoudingen verricht. 'Of er daadwerkelijk is geschoten, weten wij nog niet. Dat wordt nog onderzocht', laat de woordvoerder weten. Bij het incident is niemand gewond geraakt.
De politie nam de luchtbuks in beslag voor onderzoek
De politie nam de luchtbuks in beslag voor onderzoek © Media TV

Automobilist rijdt achteruit en komt op paal terecht

Een oudere man is zondagochtend in Leiderdorp per ongeluk achteruit gereden met zijn auto, in plaats van vooruit. Hij reed daarbij een lantaarnpaal omver en de auto kwam vervolgens tegen een andere paal terecht. De wagen is op die paal blijven steken: de achterkant hangt een meter boven de grond.
De auto raakte flink beschadigd
De auto raakte flink beschadigd © Regio15
Het ongeluk gebeurde op de parkeerplaats bij Sport- en Recreatiecentrum de Does. De bestuurder raakte niet gewond. Zijn auto is zwaar beschadigd.
Ook een lantaarnpaal moest het ontgelden
Ook een lantaarnpaal moest het ontgelden © Regio15

Persoon te water in Schoonhoven

In Schoonhoven is zondagochtend vroeg iemand te water geraakt in de Lek. De hulpdiensten rukten groot uit om de drenkeling uit het water te halen. Het slachtoffer is uiteindelijk met een brandweerboot naar de kant gebracht. Daarna is de drenkeling met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Hoe het slachtoffer in het water terecht is gekomen, is niet bekend.
De hulpdiensten rukten groot uit naar de Lek in Schoonhoven
De hulpdiensten rukten groot uit naar de Lek in Schoonhoven © Media TV