112-nieuws | Auto schiet van weg en eindigt tussen bomen - Wapens in beslag genomen na ruzie

De auto ligt zwaar beschadigd tussen de bomen
De auto ligt zwaar beschadigd tussen de bomen © AS Media
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van maandag 23 mei. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Automobilist rijdt auto in de prak langs N206

Een auto is maandag aan het einde van de middag in een bosschage langs provinciale weg N206 in Noordwijk beland. De bestuurder van het voertuig verloor de macht over het stuur en raakte van de weg. Een berger moet de auto wegslepen.
In Sassenheim ging het ook mis. Een auto belandde daar aan het begin van de avond in een sloot langs de Rijksstraatweg. Volgens omstanders zijn de twee inzittenden naar het ziekenhuis gebracht.
Het ongeluk gebeurde op de Rijksstraatweg in Sassenheim
Het ongeluk gebeurde op de Rijksstraatweg in Sassenheim © AS Media

Wapens in beslag genomen en drie aanhoudingen in Den Haag

In de nacht van zaterdag op zondag zijn drie mannen opgepakt na een ruzie, waarbij er met een vuurwapen gedreigd zou zijn. Dat gebeurde in Rustenburg en Oostbroek, meldt mediapartner Den Haag FM. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen. Naar aanleiding van de ruzie heeft politie een huis doorzocht in de wijk. In het huis werden meerdere wapens aangetroffen en drie mannen, die vervolgens mee zijn genomen voor verhoor.
De politie laat weten dat een verdachte later weer naar huis mocht. De andere twee mannen zitten momenteel nog vast en zullen dinsdag voorgeleid worden aan de rechter-commissaris.
Drie aanhoudingen in de Lunterenstraat
Drie aanhoudingen in de Lunterenstraat © Regio15

Automobilist voor vierde keer betrapt op rijden zonder rijbewijs

In Alphen aan de Rijn heeft de politie voor de vierde keer een automobilist zonder rijbewijs staande gehouden. Dat gebeurde zondagavond aan de Burgemeester Bruinslotsingel. De man was al drie keer eerder staande gehouden voor het rijden zonder rijbewijs, maar lijkt het maar niet af te leren. De kans dat hij nog een keer staande wordt gehouden is al een stuk kleiner geworden, de politie heeft namelijk zijn auto in beslag genomen.

Meerdere woningen ontruimd na autobrand

Meerdere zijn woningen ontruimd geweest nadat een elektrische auto aan een laadpaal in brand vloog. Dat gebeurde maandagochtend rond 5.45 uur aan de Noordkade in Waddinxveen. Bij de brand kwam veel rook vrij. 'Van de auto is niet zo veel meer over', zegt een verslaggever van Omroep West. 'Je rook ook een flinke brandlucht in de straat.'
De elektrische auto vatte maandagochtend vlam naast een woning in Waddinxveen
De elektrische auto vatte maandagochtend vlam naast een woning in Waddinxveen © MediaTV
De brandweer was met drie wagens ter plaatse om de brand onder controle te krijgen. Hoeveel woningen er precies zijn ontruimd, heeft de brandweer nog niet bekendgemaakt. Volgens de verslaggever gaat het om het huis van de eigenaar van de auto en de twee naastgelegen woningen. Een buurman die ook zijn huis uit moest, hoorde rond 5.45 uur twee harde knallen.
Doordat de accu blijft opwarmen, was het lastig de brand onder controle te krijgen. 'Een accu vliegt weer in brand als je stopt met blussen', legt een brandweerwoordvoerder uit. 'Hij blijft zichzelf opwarmen en om dat proces te stoppen moet de accu geruime tijd, soms wel twee dagen, in een dompelbak blijven staan.' Rond 7.45 uur konden de bewoners weer terug naar huis.

Twee branden in Haagse Moerwijk

In het Haagse Moerwijk zijn maandagochtend vroeg kort achter elkaar twee branden geweest. Eerst ging een auto in vlammen op aan de Hardenbroekstraat, even later een groot voorwerp in een speeltuin aan de Grovestinstraat. Vermoedelijk is er sprake van brandstichting. Beide branden konden snel worden geblust door de brandweer.
Autobrand in de Hardenbroekstraat in Den Haag
Autobrand in de Hardenbroekstraat in Den Haag © District8